Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Τεράστια μεταρρύθμιση"
"Τεράστια μεταρρύθμιση" Εκτύπωση E-mail
24.03.10

Σε μια τέτοια τεράστια μεταρρύθμιση είναι λογικό να συζητήσουμε και δύο και τρείς φορές, εκτίμησε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο δίνοντας το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ίσως χρειαστούν και άλλες διορθώσεις στην πορεία. «Δεν είναι το τέλος, γιατί δεν έχουμε την αυταπάτη πως λύσαμε όλα τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος με τη μία. Θα χρειαστούν διορθώσεις στην πορεία. Όλο και κάτι θα μας έχει ξεφύγει. Όλο και κάποιο "παραθυράκι" θα υπάρχει ακόμη ή θα δημιουργηθεί που θα πρέπει στην πορεία να κλείσουμε».

«Είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο εγχείρημα να υπάρχουν διλήμματα, τεχνικά προβλήματα, δυσκολίες που χρειάζεται κανείς να κοιτάξει και δύο και τρεις φορές και να κάνει πολλαπλές διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα», τόνισε.

 

«Συζητάμε σήμερα για 3η φορά σε τυπικό ή άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο τις μεγάλες αλλαγές που κάνουμε στο φορολογικό σύστημα προκειμένου να λάβουμε οριστικές αποφάσεις και το φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

 

Ο λόγος που το συζητάμε τόσο εκτεταμένα είναι ότι πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση με πάρα πολλές πτυχές. Είναι η τυπική περίπτωση της δέσμευσής μας ότι δεν θα κάνουμε μερεμέτια, αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα εκ βάθρων, αλλάζουμε την ίδια τη φιλοσοφία του», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

 

«Εδώ είμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «για να αξιολογούμε διαρκώς τις πολιτικές μας και να λαμβάνουμε διορθωτικά μέτρα».

 

Χαρακτήρισε την αλλαγή του φορολογικού συστήματος ως μια από τις μεγάλες τομές του Προγράμματός του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΠΣΑΑ), η συνολική πορεία του οποίου θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

«Είναι αυτονόητο», παρατήρησε, «πως όλοι μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την απαρέγκλιτη τήρηση του ΠΣΑΑ. Γιατί μόνο οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που αλλάζουν τα πράγματα σε βάθος και κτυπούν τη ρίζα των προβλημάτων θα προφυλάξουν τη χώρα μας από το να ξαναβρεθεί στο μέλλον σε θέση αδυναμίας. Μόνο αυτές οι αλλαγές εγγυώνται πως στο μέλλον δεν θα χρειαστεί, όπως φέτος, να λάβουμε ξανά έκτακτα μέτρα επί δικαίων και αδίκων».

 

«Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες. Γνωρίζουμε το καθήκον μας και όπως πάντα θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες των καιρών. Και θα οδηγήσουμε τη χώρα και τους Έλληνες με ασφάλεια στο μέλλον», διαβεβαίωσε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4966&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote