Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η «ιστορική» μεταρρύθμιση στην υγεία
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η «ιστορική» μεταρρύθμιση στην υγεία Εκτύπωση E-mail
22.03.10

Περίπου μία ώρα αφότου ενέκρινε μια σαρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας των ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μία σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο που θα πρέπει να εγκριθούν και πάλι από τη Γερουσία.

Το αποκαλούμενο νομοσχέδιο «συμφιλίωσης» αποτελεί τμήμα περίπλοκων διαδικαστικών ελιγμών που έχουν στόχο να φτάσει στο γραφείο του Προέδρου Μπαράκ Ομπαμα ένας συνολικός νόμος για τη μεταρρύθμιση της υγείας.

Το νομοσχέδιο «συμφιλίωσης» πέρασε με 220 ψήφους έναντι 211, με όλους τους Ρεπουμπλικάνους να το καταψηφίζουν και μαζί τους περισσότεροι από 30 Δημοκρατικοί.

Οι ηγέτες της Βουλής έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από κορυφαίους Δημοκρατικούς στη Γερουσία ότι οι αλλαγές τους στο νομοθέτημα θα εγκριθούν από το σώμα πιθανόν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε χθες Κυριακή (τοπική ώρα) την τελική έγκριση σε μια σαρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, επεκτείνοτας την ασφαλιστική κάλυψη σε σχεδόν όλους τους Αμερικανούς και προσφέροντας μια νίκη-ορόσημο στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Με μια δύσκολη ψηφοφορία, οι Δημοκρατικοί της Βουλής ενέκριναν τις πιο δραματικές αλλαγές που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες στην πολιτική για την υγεία. Με την ψηφοφορία αυτή, η μεταρρύθμιση, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία, πρόκειται να υπογραφεί τώρα από τον Ομπάμα και να γίνει νόμος του κράτους.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 219 ψήφους έναντι 212 - έλαβε δηλαδή τρεις περισσότερες από τις 216 ψήφους που ήταν απαραίτητες. Οι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν καταγράφηκε η 216η ψήφος. Το νομοσχέδιο αυτό ήταν η κορυφαία προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής του Ομπάμα. Επεκτείνει την υγειονομική περίθαλψη των φτωχών, επιβάλλει νέους φόρους στους εύπορους και απαγορεύει πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών όπως να αρνούνται να καλύψουν ανθρώπους με ήδη διαπιστωμένα προβλήματα υγείας.

Ευχαριστίες Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τους βουλευτές λέγοντας ότι γνωρίζει πως δεν ήταν μια εύκολη ψήφος, «όμως ήταν η σωστή ψήφος».

Μιλώντας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα χειροκρότησε τη δύσκολη ψηφοφορία.

«Απόψε υπερβήκαμε το βάρος της πολιτικής, ενώ όλοι οι ειδήμονες μας έλεγαν ότι δεν ήταν πλέον δυνατόν», δήλωσε ο πρόεδρος, χαμογελαστός αλλά συγκρατημένος. «Αποδείξαμε ότι παραμένουμε ένας λαός ικανός για μεγάλα πράγματα», πρόσθεσε.

«Δεν είναι ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, είναι όμως μείζων μεταρρύθμιση. Η νομοθεσία αυτή δεν θα διορθώσει όλα όσα ταλαιπωρούν το σύστημα υγείας μας, όμως μας κάνει να κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.. . έτσι μοιάζει η αλλαγή», δήλωσε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4956&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 22.03.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote