Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Το κράτος θα χτίσει τα καμένα σπίτια Εκτύπωση E-mail
31.08.07
Την κατασκευή των καμένων σπιτιών από τις πυρκαγιές την αναλαμβάνει η πολιτεία με τη συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης των πολιτών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τη συνεργασία που είχε για τα μέτρα αρωγής με τον υπουργό Γιώργο Σουφλιά.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον κ. Σουφλιά και τα στελέχη του υπουργείου είπε ότι η εντολή είναι "κινούμαστε γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις, παραμερίζουμε τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, τίποτα δεν πρέπει να σταθεί στο δρόμο του χρέους μας".

 Οι συμπολίτες μας, πρόσθεσε, πρέπει να βλέπουν αυτές τις ημέρες την πολιτεία να στέκεται δίπλα τους.

 Και είναι σημαντικό, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προχώρησε ταχύτατα στην ολοκλήρωση της οριοθέτησης των καμένων περιοχών. 

Το κατεπείγον της υλοποίησης των μέτρων ανακούφισης των πυρόπληκτων και την αναγκαιότητα εθνικής ομοψυχίας στην προσπάθεια αυτή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη που είχε, το μεσημέρι της Πέμπτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

 Ο Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ο στόχος αυτός μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μία σχέση εμπιστοσύνης στον πολίτη και στο κράτος. Οικίσκοι και επιδότηση ενοικίου, οι δύο προτάσεις αρωγής προς τους άστεγους.

Προχωρεί η διαδικασία για την εφαρμογή του συνόλου της δέσμης των μέτρων όλων των Υπουργείων στους πυρόπληκτους νομούς. Ο πρωθυπουργός ,υπογράμμισε, ότι η αίσθηση του κατεπείγοντος πρέπει να είναι συνέχεια στο νου σας.

 Ο κ. Καραμανλής ,τόνισε ,ότι η ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών απαιτεί την συνένωση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε και χρειάζεται ομοψυχία, χρειάζεται να αποδείξουμε την ανθρωπιά μας.

 Ο εθνικός αυτός στόχος πρέπει, είπε, να γίνει αφετηρία για μία σχέση εμπιστοσύνης στον πολίτη και στο κράτος. Χρέος μας απέναντι στους πληγέντες είναι να κινηθούμε γρήγορα.

 Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σωστή την απόφαση του Γιώργου Σουφλιά να αποστείλει αφενός λυόμενα σπίτια σε όσους έχασαν τα σπίτια τους απο τις πυρκαγιές, αλλά και να πάρουν εναλλακτικά οι πληγέντες αυτοί επιδότηση ενοικίου.

 Τέλος, ο κ. Καραμανλής, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τη συμβολή τους στη μέχρι τώρα αποκατάσταση των πληγέντων απο τις πυρκαγιές αλλά και στους υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ. Απο την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί, όπως και τα άλλα υπουργεία στις ανάγκες των πυροπληκτων, ενώ ήδη εκδόθηκε η απόφαση οριοθέτησης των περιοχών που επλήγησαν, η οποία είναι απαραίτητη να έχει εκδοθεί προηγουμένως για να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα αρωγής και απο τα άλλα υπουργεία.

 Ο κ. Σουφλιάς εξήγησε ότι έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας και μέσα στο Σαββατοκύριακο αν δεν υπάρξουν άλλα επεισόδια πυρκαγιών θα ολοκληρωθεί η οριοθέτηση σε Αρκαδία, Ηλεία και Εύβοια.

 Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 100 οικίσκοι στους πληγέντες για να στεγαστούν όσοι έχασαν τα σπίτια τους στην Μεσσηνία, την Λακωνία και την Εύβοια. Εστάλησαν δηλαδή όσα ζητήθηκαν και θα σταλούν επίσης όσα ζητηθούν στις επόμενες μέρες.

 Επιλογή των πολιτών είναι, είτε να πάρουν οικίσκο, είτε επιδότηση ενοικίου. Επίσης ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε και στην τεράστια οικολογική καταστροφή και ανακοίνωσε ότι θα ισχύσουν και στις περιοχές που επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες τα μέτρα που ελήφθησαν για την Πάρνηθα. 

Το ταχύτερο δυνατόν θα οριοθετηθούν οι αναδασωτέες εκτάσεις και θα γίνει η επιλογή των περιοχών όπου θα εκτελεστούν αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης πρέπει να να γίνουν και κάποιες περιβαλλοντικές μελέτες, γιατί κάποιες απο τις καμένες περιοχές ήταν περιοχές'' νατούρα''. 

Εχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας, είπε ο κ. Σουφλιάς, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε και στις άμεσες ανάγκες και στα μακροπρόθεσμα μέτρα. Πρέπει, είπε, να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένες μελέτες και σχέδιο για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 e-tipos.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=495&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 31.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote