Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε εξέλιξη ο διπλωματικός μαραθώνιος
Σε εξέλιξη ο διπλωματικός μαραθώνιος Εκτύπωση E-mail
17.03.10

Μόλις πάτησε η ελληνική δημοσιογραφική αποστολή το πόδι της στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας οι τοπικοί δημοσιογράφοι είχαν ένα μόνο ερώτημα: «Μα γιατί δεν πηγαίνετε στο ΔΝΤ;» Σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την εμπειρία μιας χώρας της ΕΕ, με σοσιαλιστική κυβέρνηση που προσέφυγε στο ΔΝΤ.

Ο διπλωματικός μαραθώνιος του Γ. Παπανδρέου συνεχίζεται. Σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την εμπειρία μιας χώρας της Ε.Ε., όχι του ευρώ βεβαίως, με σοσιαλιστική κυβέρνηση που προσέφυγε στο ΔΝΤ.

Βρίσκεται στη Βουδαπέστη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του G. Bajnai, και στη συνέχεια θα μιλήσει σε Φόρουμ, με θέμα την οικονομική κρίση (Budapest Corvinus University).

Με το που πάτησε η ελληνική δημοσιογραφική αποστολή το πόδι της στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας οι τοπικοί δημοσιογράφοι είχαν ένα μόνο ερώτημα: «Μα γιατί δεν πηγαίνετε στο ΔΝΤ»; Η χώρα της κεντρικής Ευρώπης δανείστηκε 25 δισ. ευρώ με επιτόκιο κάτι πάνω από 2%. Και πάει καλά, μόνο που έκοψε και την? 13η σύνταξη!

 

Αποτελέσματα
Αποτέλεσμα είναι οι σοσιαλιστές να ετοιμάζονται να παραδώσουν την εξουσία στους συντηρητικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Δηλώνουν όμως ότι έκαναν το καθήκον τους.

Για την Ελλάδα, βέβαια, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Όπως δήλωσε στον «Flash 96» ο Δ. Δρούτσας «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάντα υπάρχει ως μία θεωρητική δυνατότητα, αλλά τονίζουμε, η Ελλάδα είναι μέσα στην ευρωζώνη και μέσα από την ευρωζώνη εμείς επιθυμούμε να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις».

 

Δυνατότητα
Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Πεταλωτής: «Είναι μια δυνατότητα, η οποία έχει τεθεί πάρα πολλές φορές. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ξαναδανειστεί με ένα τόσο υψηλό επιτόκιο, όπως δανειζόταν τόσες φορές στο παρελθόν λόγω της γνωστής δημοσιονομικής κατάστασης, το ΔΝΤ είναι μια δυνατότητα. Εφόσον δεν τελειώσει το θέμα του δανεισμού μας, δεν σταματούν και οι δυνατότητες που παρέχονται». Το μήνυμα προς τους εταίρους σαφές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού διέψευσε τα περί νέων μέτρων, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία έφερε το πιο σάπιο καθεστώς που υπήρξε ποτέ στα πολιτικά χρονικά και μας οδήγησε σε καταστρεπτικές συνέπειες, τις οποίες πληρώνει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός», σημείωσε.

Ο Γ. Πεταλωτής προσπάθησε να εμποδίσει και την προσπάθεια του νέου προέδρου της ΝΔ να διαχωρίσει τη θέση του από τον προκάτοχό του. «Αν ποτέ κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά θα το κάνει όπως η Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ανασχηματισμός
Ο Γ. Πεταλωτής διέψευσε και τα περί ανασχηματισμού, αλλά υπάρχουν στελέχη που επιμένουν πως «δεν γίνεται να ασχολείται δύο ώρες ο πρωθυπουργός για μια τροπολογία για το φάρμακο»! Ο λόγος για τη χθεσινή σύσκεψη με Λ. Κατσέλη, Α. Λοβέρδο, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Χρ. Πρωτόπαπα για τον τρόπο υπολογισμού των τιμών, που είχε συνταράξει το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4940&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote