Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ... Η ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΩ ;
ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ... Η ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΩ ; Εκτύπωση E-mail
16.03.10

Του Σάκη Σερέτη

 

Το ερώτημα που είναι και ο τίτλος του άρθρου, φαίνεται αναπάντητο και σίγουρα η ερμηνεία του, θα απασχολήσει για πολύ καιρό την Ευρωπαϊκή ελίτ των θεσμικών επενδυτών, αλλά πιό σίγουρο είναι, οτι για τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί και μέγα ερωτηματικό του Ελληνικού λαού.

 

Σωθήκαμε η γλυτώσαμε;

Ωστόσο το θέμα "διάσωσης" της Ελληνικής οικονομίας ,θεωρώ ότι θα αποτελέσει και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, για συγγραφείς και σκηνοθέτες στο άμεσο μέλλον, καθόσον οι κοινωνικές αναταραχές που ήδη άρχισαν με την εξαγγελία των πρώτων μέτρων, θα είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Άλλωστε ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους διεθνείς κερδοσκόπους και το κολλέγιο των επιτρόπων της Ευρωπαϊκής ένωσης ,ακούει στο όνομα "ο ατίθασος Έλληνας", ο οποίος σαν τίτλος και μόνο πουλάει.

Στην ουσία όμως ,μας αρέσει ή οχι ,η Ελλάδα βιώνει την "διάσωση" της μέσω της πτώχευσης και μέσα από αυτό το σταυροδρόμι, θα πρέπει να παραδεχθούμε άτυπα, ότι δυστυχώς μπατιρίσαμε, χωρίς όμως να έχουμε το δικαίωμα να παραγράψουμε έστω και ένα μικρό κομματάκι οφειλών ,καθόσον οι αγορές δεν πρέπει να θιγούν απο αυτή την άτυπη πτώχευση.

Αυτό αποφάσισαν οι ισχυροί κύκλοι της Ευρωζώνης με επικεφαλής την Γερμανία και την Γαλλία ,οι οποίοι σε συνεννόηση με τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν τον κύριο όγκο των ομολόγων του Ελληνικού δημόσιου χρέους, επιτάσσουν την άτυπη χρεοκοπία μας χωρίς δικαιώματα ,παρά μόνον υποχρεώσεις.

Την επίσημη πτώχευση ανακοίνωσε π.χ. η Αργεντινή πριν από λίγα χρόνια και μέσα από αυτή την διαδικασία ,κατάφερε και διέγραψε σημαντικό κομμάτι του δημόσιου χρέους της ,γεγονός που της επέτρεψε να αναπνεύσει οικονομικά.

Το Ελληνικό σχέδιο "διάσωσης" δεν προβλέπει κάτι τέτοιο ,αντίθετα προβλέπει την μετάθεση των ημερομηνιών εξόφλησης ενός μέρους των Ελληνικών ομολόγων ,με βασική προϋπόθεση την επιβολή ενός αυστηρού καθεστώτος εποπτείας και επιτήρησης των μέτρων που θα επιβληθούν από την Ελληνική κυβέρνηση. Κατά συνέπεια η Ελληνική οικονομική κυριαρχία θα αποδειχτεί ψευδές πρόσχημα ,αφού οι ελεγκτές των Βρυξελλών θα αποφασίσουν για εμάς πριν απο εμάς και απλώς εμείς ,θα χορεύουμε στον ρυθμό της "διάσωσης " όσο αντέξουμε.

Ωστόσο ποιος μας εγγυάται οτι μετά απο όλα αυτά τα μέτρα και τις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού, το δημόσιο χρέος θα μειωθεί;

Η άτυπη πτώχευση που επιβάλλεται στην Ελλάδα και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της "διάσωσης", δεν μας επιτρέπει να ωφεληθούμε ούτε ένα ευρώ δια της παραγραφής, ενώ από την άλλη πλευρά, η μηχανή συγκάλυψης που άρχισε να μαρσάρει από την πλευρά της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, αναζητεί τα καύσιμα του πατριωτισμού από τον πολύπαθο λαό .

Είσαι πατριώτης;

Απόδειξε το......

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4936&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 18.03.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote