Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καρατζαφέρης: «Στηρίζουμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση»
Καρατζαφέρης: «Στηρίζουμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση» Εκτύπωση E-mail
16.03.10

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι κάθε στήριξη που παρέχει το κόμμα του είναι στήριξη στην Ελλάδα και όχι στήριξη στη κυβέρνηση.

«Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το να ανταποκριθούμε στη πρόσκληση του πρωθυπουργού, προσφέροντας βοήθεια με τις προτάσεις μας. Κάποιες από αυτές υιοθετούνται, κάποιες όχι. Δεν πιστεύουμε στη στείρα και ποδοσφαιρικού τύπου αντιπαράθεση. Στη Δημοκρατία πρέπει να στηρίζεται ο διάλογος και η σύμπνοια», είπε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ».

Κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του και είπε ότι το πολιτικό προσωπικό δεν μπορεί να είναι ούτε αδιάφορο, ούτε εχθρικό, αλλά ούτε και αχθοφόροι. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να προτάξει αναπτυξιακά προγράμματα για την έξοδο από την κρίση και, όπως είπε, επειδή οι επενδύσεις δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα, ο ΛΑΟΣ πρότεινε μέτρα για να στηριχθεί η οικοδομή, η οποία αποτελεί «ατμομηχανή» για πολλούς άλλους κλάδους, τον επαναπατρισμό κεφαλαίων απ' το εξωτερικό, προκειμένου να μη στεγνώσει η αγορά και να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις για το τραπεζικό σύστημα, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλες προτάσεις.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στα δυο μεγάλα κόμματα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ωφελούνταν σήμερα από μια καλύτερη αξιοποίηση προσώπων, μια που στη παρούσα χρονική στιγμή πρέπει να αξιοποιηθεί το μέγιστο των δυνατοτήτων των κομμάτων ώστε και να υπάρξει το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για την Νέα Δημοκρατία είπε ότι ταλανίζεται από ένα τριπολικό σχήμα, και υποστήριξε ότι «ίσως να της λείπει το «σύστημα», που δεν φαίνεται να διαθέτει ο κ. Σαμαράς».

Εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τη ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι «είμαστε το 1/3 της ΝΔ σε δύναμη ψηφοφόρων και η ΝΔ πρέπει να σκεφθεί σοβαρά μια συζήτηση για συνεργασία στις επικείμενες νομαρχιακές εκλογές».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4934&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote