Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στα σκαριά η συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για τα πυρηνικά
Στα σκαριά η συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για τα πυρηνικά Εκτύπωση E-mail
15.03.10

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα είχε, την Κυριακή μία “ενθαρρυντική” τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς οι δύο χώρες αναζητούν λύσεις στις εκκρεμότητες που αφορούν σε Συνθήκη για σημαντική μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Συνθήκη START 2 θα είναι σύντομα έτοιμη προς υπογραφή, σημειώνει το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Mike Hammer δήλωσε ότι οι δύο πρόεδροι σημείωσαν πρόοδο στη διαδικασία σύναψης νέας συμφωνίας ελέγχου που θα διαδεχθεί τη συνθήκη για μείωση στρατηγικών οπλοστασίων του 1991, που έληξε το Δεκέμβριο.

"Τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους είναι ενθαρρυντικά και οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευτεί για σύναψη συμφωνίας σύντομα", δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press.

Το Κρεμλίνο, σε ανακοίνωσή του στη New York Times, ήταν ακόμα πιο αισιόδοξο επισημαίνοντας ότι "είναι τώρα πιθανόν να μιλήσουμε για συγκεκριμένες ημερομηνίες για την υπογραφή του σχεδίου συνθήκης START από τους αρχηγούς κρατών".

Διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας πραγματοποιούνται εδώ και ένα χρόνο, για την ανανέωση και ενσίχυση της Συνθήκης. Η συμφωνία θεωρείται θεμελιώδους σημασίας για τη βελτίωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Μεταξύ των σημείων προστριβής, βρίσκεται η διαφωνία της Ρωσίας με τα σχέδια των ΗΠΑ να εντοπίσει σύστημα πυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4931&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote