Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ
ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ Εκτύπωση E-mail
13.03.10

ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ

 

Τελικά ήρθε η ώρα να αποδεχθούμε έστω και καθυστερημένα ότι φτάσαμε στο σημείο μηδέν από οικονομικής άποψης και το στιχάκι του τραγουδιού που λέει «οι ωραίοι έχουν χρέη» μας ταιριάζει απόλυτα, καθόσον σαν λαός κατά γενική ομολογία, έχουμε το κατιτί μας στον τομέα ομορφιάς.

Φυσικά δεν ξέρω αν μετά το στραπάτσο που πάθαμε στην αγκαλιά της Ευρώπης ,θα εξακολουθούμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε ωραίοι ,αλλά σίγουρα τα χρέη μας δεν πληρώνονται με φιλιά και λογιστικές αλχημείες .

Άλλωστε με αυτές τις λογιστικές αλχημείες κοιμηθήκαμε και βλέποντας σαν όνειρο το μεγαλείο της ισχυρής Ελλάδας, ξυπνήσαμε στο χειρουργικό τραπέζι των κερδοσκόπων έχοντας όμως περασμένο στο αίμα μας, τον ορό της πολιτικής αρπαχτής και του πλιάτσικου.

Πολύ σωστά λέει ο λαός μας ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»,για να συμπληρώσω και εγώ, ότι μετά την μπόχα το ψάρι σαπίζει ολόκληρο και δεν το τρώει κανείς

Αν η καυτή κατσαρόλα της οικονομίας δεν απειλούσε να τινάξει το καπάκι της στο ταβάνι και το περιεχόμενο της να μας ζεματίσει ανεπανόρθωτα, στην βουλή των Ελλήνων οι εθνοπατέρες, ακόμα θα συνέχιζαν να μαγειρεύουν με συνταγές παραγραφής και ατιμωρησίας αποσκοπώντας στα κομματικά οφέλη της στιγμής.

Με την δική μας ανοχή και ψήφο βεβαίως-βεβαίως .

Γιατί ο κυρίαρχος λαός έδινε και δίνει την ευκαιρία στον δικομματικό Μανωλιό να βάλει τα ρούχα του αλλιώς, αφού προεκλογικά μας εξασφάλιζε την καλοπέραση μας και όλα τα παρεμφερή, με τελευταίο το γνωστό απόφθεγμα «λεφτά υπάρχουν».

Σήμερα γινόμαστε θεατές σε μια τελετή, που περιλαμβάνει ανθρωποθυσίες και οικονομική εξαθλίωση από την πλευρά των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας, καθόσον ο λογαριασμός φτάνει σε όλους εμάς σαν τελικό αποδέκτη, έχοντας σαν υστερόγραφο και τις δηλώσεις των σημερινών υπουργών, ότι στηρίζουν τα μέτρα..

Αυτό όμως που δεν άκουσα μέχρι σήμερα από κανέναν εκπρόσωπο του πολιτικού συστήματος, είναι η στήριξη της λαϊκής θέλησης, που θέλει πίσω τα κλεμμένα και τα λαμόγια πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Αυτή την στήριξη θέλει σήμερα ο μέσος Έλληνας, ώστε να μπορέσει να συμβάλλει με τις θυσίες του στην σωτηρία της χώρας και όχι εξεταστικές επιτροπές χωρίς αντίκρισμα, που στο τέλος θα καταδείξουν ότι τα μισά ήταν «νόμιμα και ηθικά» και τα άλλα μισά, «λάθος» επιλογές πολιτικών προσώπων που παραπλανήθηκαν…..

Και αφού τα «νόμιμα και ηθικά» δεν τιμωρούνται και οι «λανθασμένες» επιλογές, ανήκουν στην σφαίρα της πολιτικής ηλιθιότητας που δεν στοιχειοθετεί κανένα ποινικό αδίκημα , ψυχανεμίζεστε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν μετρητά ,ενώ κάποιοι πολιτικοί κατεργαράκοι θα εξακολουθούν με την ανοχή μας να διαχειρίζονται σωστά…..

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ….

Σακης Σερετης

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4918&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 01.04.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote