Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Κουβέλη-Χριστόφια
Συνάντηση Κουβέλη-Χριστόφια Εκτύπωση E-mail
12.03.10

Την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας ανέλυσε στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σπύρος Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο, ανέφερε ότι «με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία που πρέπει να έχουν οι χώρες μας σε θέματα οικονομικής διπλωματίας».

Στις δηλώσεις του τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί άνοιγμα εξωστρέφειας της οικονομίας της για να διεκδικήσει το ρόλο που της αναλογεί «σε περιοχές και αγορές που παραδοσιακά έχουμε φιλική σχέση, πλην όμως τις είχαμε αμελήσει».

Πρόσθεσε ότι «ιεραρχείται ως πολύ μεγάλης σημασίας το άνοιγμα προς τον αραβικό κόσμο και ειδικά στις χώρες του Κόλπου και η ενεργός παρουσία ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων σε κατασκευαστικούς και άλλους κλάδους και η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στις χώρες μας, που χρειάζονται στην περίοδο της οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι μετέφερε στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια τη στήριξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου και του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις προσπάθειες Χριστόφια για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, «εμείς προωθούμε και υποστηρίζουμε τη λύση που θα προκύψει μέσα από το διάλογο, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του κοινοτικού κεκτημένου»,

Απόψε, ο κ. Κουβέλης θα δώσει στη Λευκωσία διάλεξη, η οποία οργανώνεται από την Ελληνική Τράπεζα, με θέμα «Ανάπτυξη - Οικονομική Συνεργασία και Πράσινη Διπλωματία».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4915&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote