Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Εχουμε πολλά μπροστά μας"
"Εχουμε πολλά μπροστά μας" Εκτύπωση E-mail
12.03.10

Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία ορκίστηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κάρολος Παπούλιας.Αμήχανος στην αρχή αλλά με αποφασιστική φωνή ακολούθως, ο κ. Παπούλιας έδωσε τον «νενομισμένο» όρκο στεκόμενος στο βήμα του Προέδρου της Βουλής και έχοντας κατά το πρωτόκολλο δίπλα του τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είχε προηγουμένως χοροστατήσει στη δέηση.

 

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω
τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

Οι 300 του Κοινοβουλίου προσηγόρησαν την ορκομωσία φωνάζοντας «άξιος» ενώ αμέσως τον συνεχάρη και τον ασπάσθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Εχουμε πολλά μπροστά μας»

Ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση ενός τετάρτου στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Πετσάλνικο:

«Να' μαστε όλοι καλά γιατί έχουμε πολλά μπροστά μας» ακούστηκε να λέει ο κ. Παπούλιας αμέσως μόλις δέχθηκε και τυπικά τα συγχαρητήρια των δύο ανδρών.

Ο κ. Πετσάλνικος τον ενημέρωσε ότι η προσπάθεια για το ταμείο αλληλλεγγύης στο οποίο επικεφαλής έχει τεθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος "εξελίσσσεται πολύ καλά" και προσέθεσε: «Αυτό δείχνει ότι ο ελληνισμός έχει φιλότιμο και φιλοπατρία»

- «Είναι μια ωραία ελληνική λέξη που δεν μεταφράζεται ακριβώς» παρενέβη ο Πρωθυπουργός

 

 

- Και είναι και εύηχη, σχολίασε ο Πρόεδρος.

 

 

Ο κ. Πετσάλνικος επεφύλασσε μάλιστα μία έκπληξη στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο:

 

 

«Κύριε Πρόεδρε σας έφερα τσίπουρο μακεδονικό. Τσίπουρο και καρύδια από τη Μακεδονία».

 

 

 

Πρόεδρος με ρεκόρ αποδοχής

 

 

 

Ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου, με 266 ψήφους υπέρ και 32 «παρών». Υπέρ της επανεκλογής του είχαν ταχθεί το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑ.Ο.Σ, ενώ "παρόντες" δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Προεδρική θητεία που ξεκινά σήμερα είναι η ένατη στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου ενώ ο Κάρολος Παπούλιας είναι ο τρίτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επανεκλέγεται για δευτερη θητεία μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο.

Κατέχει δε το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 όταν εξελέγη με 279 ψήφους.

ethnos

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4911&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 12.03.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote