Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία Εκτύπωση E-mail
09.03.10

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην ανατολική Τουρκία.

Πέντε χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο επλήγησαν από τον σεισμό, που σημειώθηκε κοντά στο Καρακοτσάν, της επαρχίας Ελαζίγκ, που βρίσκεται στο ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας, ενώ καταγράφηκαν περισσότεροι από είκοσι μετασεισμοί καταγράφηκαν στην περιοχή, ο ισχυρότερος από τους οποίους είχε μέγεθος 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στον τόπο της καταστροφής μετέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσισέκ, μαζί με τρεις υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο σεισμών Καντιλί της Τουρκίας, ο ισχυρός σεισμός, σημειώθηκε στις 4:32 ώρα Ελλάδας κοντά στο χωριό Οκτζουλάρ στην επαρχία Ελαζίγκ, και το επίκεντρό του εντοπίζεται Μπασγιούρτ-Καρακοτσάν.

Όπως μετέδωσε το CNN Turk, ο σεισμός διήρκεσε περίπου ένα λεπτό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην Άγκυρα οι περισσότεροι θάνατοι έχουν σημειωθεί στα χωριά Οκτζουλάρ, Γιουκάρι Κανατλί και Καγιαλί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Ελαζίγκ, Μουαμερ Ερόλ, οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων σταμάτησαν. "Δεν υπάρχει κανένας κάτω από τα ερείπια", τόνισε.

H Ερυθρά Ημισέληνος στέλνει σκηνές, ιατροφαρμακευτική βοήθεια και τρόφιμα σε 6 χωριά που επλήγησαν από το σεισμό.

Συλλυπητήρια της Ε.Ε.

Τη βαθιά του λύπη για το σεισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. "Θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον λαό της Τουρκίας", τόνισε. αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Η σκέψη και η καρδιά της Ε.Ε. είναι στα θύματα και σ'αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα,σπίτια και περιουσίες σ'αυτή την μεγάλη φυσική καταστροφή. Εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των σωστικών συνεεργείων που συμμετείχαν στις προσπάθειες μετά τον σεισμό", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4897&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote