Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Αποτυγχάνουν τα μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης
ΗΠΑ: Αποτυγχάνουν τα μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης Εκτύπωση E-mail
05.03.10

Δεν αποδίδει τα αναμενόμενα το διαδικτύακο εργαλείο εξακρίβωσης των νόμιμα εργαζόμενων στη χώρα. Το σύστημα που το Κογκρέσο και η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα θέλουν να χρησιμοποιηθεί από τους εργοδότες για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αποτυγχάνει να εντοπίσει περίπου τους μισούς από τους παράνομα εργαζόμενους, σύμφωνα με έρευνα.

Το διαδικτυακό εργαλείο E-Verify, που χρησιμοποιείται εθελοντικά από τους εργοδότες, κάνει λάθος στην καταχώρηση των παράνομα εργαζομένων στο 54% των περιπτώσεων, αναφέρει η έρευνα της Westat, που ανέλαβε την αξιολόγηση του συστήματος που εφαρμόζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Ο κύριος λόγος που το E-Verify κάνει αυτά τα σφάλματα είναι γιατί δεν μπορεί να εντοπίσει την παραποίηση στοιχείων ταυτότητας.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το σύστημα δεν κάνει καλά την πρωταρχική του δουλειά», δήλωσε σχετικά ο Μάρκ Ρόζενμπλουμ, ερευνητής του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενός διακομματικού think tank στην Ουάσιγκτον. Το πρόγραμμα E-Verify δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να ελέγχουν τα στοιχεία ενός εργαζόμενου με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάσεις δεδομένων υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης. Το ζήτημα αντιμετώπισης των παράνομα εργαζομένων μεταναστών στις ΗΠΑ αποτελεί κεντρικό σημείο της πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα.

 
Το E-Verify εντόπισε τους νόμιμα εργαζόμενους στο 93% των περιπτώσεων, αναφέρει η Westat. Ωστόσο, προηγούμενες μελέτες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό αυτών που ξεγέλασαν το σύστημα. Μεγάλο μέρος της κριτικής που ασκείται στο σύστημα εστιάζεται στο κατά πόσο Αμερικανοί πολίτες και νόμιμοι μετανάστες θεωρήθηκαν λανθασμένα ως παράνομα εργαζόμενοι.
 
Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσάκ Σούμερ, που συντάσσει το νομοσχέδιο μετανάστευσης των Δημοκρατικών, έχει γίνει γνωστός τελευταία και για τις αρνητικές απόψεις που έχει εκφράσει για την αποτελεσματικότητα του E-Verify. «Είναι κλήση αφύπνισης για όσους πιστεύουν ότι το E-Verify είναι η αποτελεσματική συνταγή αντιμετώπισης της εργασίας των παράνομων μεταναστών», επσήμανε.
 
Η έκθεση της Westat ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 χρησιμοποιώντας στοιχεία από την προηγούμενη χρονιά και είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας από τις 28 Ιανουαρίου μαζί με ένα κείμενο που ανέφερε ότι το E-Verify είναι ακριβές «στις μισές σχεδόν περιπτώσεις».
 
«Αν και δεν είναι τέλειο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το E-Verify είναι πολύ πιο απτελεσματικό» σε σχέση με τις έγγραφες φόρμες που συμπληρώνουν οι εργοδότες, επισημαίνει η μελέτη. Ο Ρόζενμπλουμ, που έχει μελετήσει το E-Verify, σχολίασε ότι η αξιολόγηση της Westat δείχνει ότι δεν έχει νόημα οποιαδήποτε επένδυση στο πρόγραμμα εάν πρώτα δε διορθωθούν τα ελαττώματα του.
 
Από την πλευρά του, ο Μπιλ Ράιτ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει δημιουργήσει ειδική μονάδα αντιμετώπισης της πλαστοπροσωπίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4891&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote