Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μέτωπο κατά της κερδοσκοπίας
Μέτωπο κατά της κερδοσκοπίας Εκτύπωση E-mail
05.03.10

Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο.

 

Η κ. Μέρκελ απένειμε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα καθώς και για το «κουράγιο» το οποίο επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας.

 
«Θέλουμε τη σταθερότητα του ευρώ και θα παλέψουμε μαζί γι' αυτό», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι η Γερμανία πρέπει να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα και πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση.
 
«Δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια η Ελλάδα»
 
Σε ερώτηση για το αν η Γερμανία θα δώσει απευθείας οικονομική βοήθεια σε διμερές ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Μέρκελ απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια. Όπως ανέφερε, η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν απειλείται για την ώρα, επομένως δεν τίθεται ζήτημα βοήθειας. Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως ούτε στο μέλλον πρόκειται να τεθεί.
 
Οι Ελληνες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, πρέπει να κάνουν υπομονή, όμως υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρόμοια προβλήματα, όπως ανέφερε.
 
Γ. Παπανδρέου: Πήραμε ηθική και πολιτική στήριξη
 
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν προσπαθεί να μεταφέρει ευθύνες αλλού, «εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα προβλήματά μας». Συμπλήρωσε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι ηθική και πολιτική στήριξη, την οποία και, όπως ανέφερε, πήρε σήμερα από τη Γερμανία.
 
«Δεν πωλούνται νησιά»
 
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε από την πλευρά του την κ. Μέρκελ «για τα λόγια υποστήριξης στο δύσκολο πρόγραμμά μας» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
 
Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κ. Μέρκελ και για την απόφαση να υπάρξει στενή συνεργασία για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας.
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως τα περί πώλησης νησιών είναι εκτός συζήτησης και πως υπάρχουν πιο ευφάνταστοι τρόποι για να μειωθεί το έλλειμμα.
 
Αναφορά στα δημοσιεύματα
 
«Μας πλήγωσαν ορισμένα δημοσιεύματα» στον γερμανικό Τύπο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτά δεν έχουν σχέση ούτε με τη γερμανική κυβέρνηση αλλά ούτε με το λαό της Γερμανίας.
 
 NAFTEMPORIKI.GR
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4888&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote