Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ρίχνει γέφυρες για την Υγεία
Ρίχνει γέφυρες για την Υγεία Εκτύπωση E-mail
04.03.10

Σε μια ύστατη προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της υγείας, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας «έτοιμος να συμπεριλάβει πολλές προτάσεις» των Ρεπουμπλικανών, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.

Μετά από ένα χρόνο διαβουλεύσεων, συμβιβασμών, ομιλιών, ακόμη και μιας επτάωρης «συνόδου κορυφής» με Ρεπουμπλικανούς την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο χθες το βράδυ να προσπαθήσει να πείσει ότι το αναθεωρημένο σχέδιό του για την ύψους 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας είναι απαραίτητο για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα «θα επαναλάβει γιατί είναι τόσο κρίσιμη η μεταρρύθμιση και τι θα σημαίνει για τις αμερικανικές οικογένειες και επιχειρήσεις: θα αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της περίθαλψής τους, θα έχουν χαμηλότερα κόστη και θα δοθεί ένα τέλος στην εκμετάλλευση των ασφαλιστικών εταιρειών».

Ο Ομπάμα, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και για τον οποίον τα πολιτικά διακυβεύματα είναι πολλά, θα επιδιώξει να πετύχει μία γρήγορη ψηφοφορία για το σύστημα υγείας. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν με τη μεταρρύθμιση με τον ισχυρισμό ότι είναι πολύ δαπανηρή δεδομένου του τεράστιου ελλείμματος. Μερικές από τις προτάσεις των Ρεπουμπλικανών που έχει συμπεριλάβει στο τελικό νομοσχέδιο σχετίζονται με τις κρατικές επιδοτήσεις στους προμηθευτές του ιατρικού υλικού στα κρατικά νοσοκομεία, με την «επέκταση» ασφαλιστικών ευεργετημάτων, αλλά και με αλλαγές στο σύστημα των αγωγών πολιτών.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4883&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 04.03.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote