Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κατηγορίες σε Τούρκους αξιωματούχους για την υπόθεση «Εργκένεκον»
Κατηγορίες σε Τούρκους αξιωματούχους για την υπόθεση «Εργκένεκον» Εκτύπωση E-mail
02.03.10

Κατηγορίες για ανάμιξη σε συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, απήγγειλαν Τούρκοι εισαγγελείς εναντίον ενός εν ενεργεία στρατηγού του τουρκικού στρατού και ενός εισαγγελέα, που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση του δικτύου Εργκένεκον. σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, ο στρατηγός Σαλντιράι Μπερκ, διοικητής του 3ου Σώματος στρατού στην επαρχία Ερζιντζάν της ανατολικής Τουρκίας, είναι ο πρώτος εν ενεργεία αξιωματικός που αντιμετωπίζει δικαστική δίωξη.

 
Ο εισαγγελέας Ιλχάν Τσιναχάρ συνελήφθη τον περασμένο μήνα και η σύλληψή του προκάλεσε διαμάχη ανάμεσα στο δικαστικό σώμα και την κυβέρνηση, η οποία έχει απειλήσει με δημοψήφισμα για να προωθήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της εξουσίας των δικαστών.
 
Το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο το 61σέλιδο κατηγορητήριο, ανέφερε ότι οι δυο άνδρες κατηγορούνται για ανάμιξη σε συνωμοσία με στόχο τη δυσφήμηση του κυβερνώντος κόμματος και των ισλαμιστικών δικτύων στο Ερζιντζάν.
 
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων απόστρατοι στρατηγοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι κατηγορούνται σε σχέση με την υπόθεση Εργκένεκον.
 

ΕΝΕΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4877&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote