Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εν αναμονή των νέων μέτρων
Εν αναμονή των νέων μέτρων Εκτύπωση E-mail
02.03.10

Στη μερική περικοπή του 14ου μισθού και νέες μειώσεις των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβέρνηση.

Στο μείγμα των νέων μέτρων κατέληξε αργά το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει ακόμη αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα της Τρίτης, όπου πρόκειται να

Τη χώρα μας θα επισκεφθούν την Τρίτη εκπρόσωποι του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος με ανακοίνωσή του έχει προαναγγείλει ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας εντός του μηνός.

Επαφές Όλι Ρεν στην Αθήνα

Ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν, μετά τις συναντήσεις που είχε με το πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζήτησε από τη χώρα μας περικοπές δαπανών και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Όπως είπε διαπίστωσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Ως προς το 14ο μισθό είπε ότι η Κομισιόν έκανε τις συστάσεις της, ωστόσο εξαρτώνται από την κυβέρνηση οι όποιες αποφάσεις.

Ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι μετά την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που θα αξιολογηθούν από την Κομισιόν δεν τελειώνει η επιτήρηση, η οποία σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο θα είναι τακτική.

Υπέρ της προσφυγής της Ελλάδας για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όχι στην Ευρωζώνη τάσσεται ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ότμαρ Ίσινγκ.

Μέρκελ: Χρειάζονται συντονισμένες οικονομικές πολιτικές

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε με δηλώσεις της στο Ανόβερο ότι, «πρέπει να είναι συντονισμένες οι οικονομικές πολιτικές» των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενώ «το ευρώ είναι αντιμέτωπο με μία φάση μεγάλης πρόκλησης».

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασκούν στέρεες δημοσιονομικές πολιτικές, ώστε το ευρώ να μην μπορεί να δέχεται επιθέσεις στις αγορές», τόνισε επίσης η κ. Μέρκελ.

 

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ επισήμανε «το μεγάλο εξωτερικό χρέος» της, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας, τηρώντας τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες», αναφερόμενη παράλληλα και στην επικείμενη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, την Παρασκευή στο Βερολίνο.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4874&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote