Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Ομπάμα- Παπανδρέου στις 9 Μαρτίου
Συνάντηση Ομπάμα- Παπανδρέου στις 9 Μαρτίου Εκτύπωση E-mail
28.02.10

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, θα δεχθεί στις 9 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ανέφερε σε μία ανακοίνωση η αμερικανική προεδρία.

Ο Ομπάμα «θα υποδεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου. Η Ελλάδα είναι ένας σύμμαχος από μακρού χρόνου των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών μας για την προώθηση της ευημερίας και της σταθερότητας τόσο στην περιοχή όσο και σε [ολόκληρο] τον κόσμο», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Ο Ομπάμα «ανυπομονεί να συζητήσει με τον κ. Παπανδρέου μια μεγάλη βεντάλια θεμάτων», αναφέρει το ανακοινωθέν στο οποίο προστίθεται πως «ως λίκνα της δημοκρατίας», οι δύο χώρες «διατηρούν βαθιούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς».

Ανακοίνωση από το Λ. Οίκο

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση των κ. Ομπάμα και Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, στην οποία επισημαίνεται ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, στις 9 Μαρτίου.

Η Ελλάδα είναι μόνιμος σύμμαχος των ΗΠΑ στις κοινές μας προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας τόσο στην περιοχή της όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως γενέτειρα της δημοκρατίας η Ελλάδα μοιράζεται με τις ΗΠΑ βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς. Ο πρόεδρος προσβλέπει στις διαβουλεύσεις του με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου σε ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών ζητημάτων».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4866&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote