Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
27.02.10

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας, είχαν σαν αποτέλεσμα την μικρή συμμετοχή των Ομογενών στις εργασίες της Πανομογενειακής συγκέντρωσης για την εθνική μας παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Για τον ίδιο λόγο, αναβάλλεται και η Κυριακάτικη προγραμματισμένη εκδήλωση απονομής των βραβείων σε μαθητές, που διακρίθηκαν για τις εκθέσεις τους με αντικείμενο τους Τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά γράμματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 7 Μαρτίου.

Εκτός από τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει εξ αιτίας των μέτρων περιορισμού της απόστασης των παρελάσεων ,που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Νέας Υόρκης για οικονομικούς λόγους ,η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, καλείτε να αποκωδικοποιήσει και την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων από τις κατά τόπους προξενικές και διπλωματικές αρχές, κατόπιν οδηγίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ομογένεια παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, να βρεθεί η χρυσή τομή που θα επιτρέψει σε όλους εμάς, να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο την επέτειο της 25ης Μαρτίου, χωρίς να αποδεχθούμε αυτόν το προσωρινό -θέλω να ελπίζω- επετειακό αφοπλισμό, που μας επιβάλλουν στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης Πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις για το θέμα και σίγουρα στην επόμενη συνεδρίαση, θα πρέπει οι διοικούντες τον οργανισμό να πάρουν επίσημα θέση, αφού ακουστούν προσεκτικά οι γνώμες των Ομογενών.

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.Π.Γαλάτουλας, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του όσον αφορά στην στάση της Ελληνικής πολιτείας στο θέμα αυτό, προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ Παύλο Μαρκάκη, που ήταν παρών στην Πανομογενειακή συγκέντρωση, ο οποίος δήλωσε άγνοια του θέματος και ζήτησε να του δοθεί αντίγραφο της συγκεκριμένης οδηγίας.

Όμως δεν έγινε σαφές αν η θέση που εξέφρασε ο κ. Γαλάτουλας, αποτελεί και θέση της πλειοψηφείας του οργανισμού, γεγονός που επιβάλλει την επιβεβαίωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όμως για το ίδιο θέμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ,κατέθεσε ερώτηση στην βουλή των Ελλήνων που έχει ως εξής:

Eρωτάται ο κ. Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών.

*Πως εννοούν τους «λόγους συμβολισμού» που αναφέρονται στο αδιαβάθμητο έγγραφο προς τις διπλωματικές και προξενικές αρχές της χώρας μας ,το οποίο φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου;

*Για ποιο λόγο δεν δίδεται η εντολή να εκφωνηθούν μόνο πανηγυρικοί λόγοι χωρίς περαιτέρω εκδηλώσεις ,ούτως ώστε και η επέτειος να τιμηθεί και εξοικονόμηση πόρων να γίνει.

*Γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης των εκδηλώσεων από χορηγούς ομογενειακούς φορείς;

Η αλήθεια είναι ότι η πατρίδα μας διανύει την στενωπό της οικονομικής κρίσης και η εξοικονόμηση πόρων από περιττά έξοδα επιβάλλεται.

Είναι όμως οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πατρίδας μας περιττό έξοδο;

Και πως θα μπορέσουν οι εθνοπατέρες της βουλής να το εξηγήσουν αυτό σε όλους εμάς τους Ομογενείς ,από την στιγμή που τα καμώματα και οι συμπεριφορές αρκετών συναδέλφων τους, οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο.

Μήπως θα μπορούσε το Ελληνικό κράτος να βρει την σωστή λύση, χωρίς ακύρωση των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου 1821;

Αυτός ο επετειακός αφοπλισμός των εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με τους ανεξήγητους μέχρι στιγμής, «λόγους συμβολισμού» που επικαλούνται , εκπέμπουν αρνητικά μηνύματα για την χώρα μας ,που όπως λέει ο εθνικός μας ποιητής, «δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά».

Η ομογένεια δεν έχει ανάγκη την οικονομική στήριξη της Πατρίδας για να τιμήσει την ιστορική επέτειο του 1821,προσφέρει άλλωστε αρκετά στον κορβανά της Εθνικής παρέλασης κάθε χρόνο εδώ στην Νέα Υόρκη.

Έχει όμως την υποχρέωση , γιορτάζοντας κάθε χρόνο την Εθνική μας επέτειο, να μεταδώσει το πνεύμα και την υπερηφάνεια στις νεότερες γενιές των παιδιών μας, έστω και αν η πολιτική ηγεσία, με το σκιάχτρο της οικονομικής κρίσης και τους «λόγους συμβολισμού» που επικαλείται, γίνεται έστω και προσωρινά, αρνητής μιας ιστορικής πραγματικότητας….

 

 

 

 

ΣΑΚΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4863&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 28.02.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote