Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσιγκτον
Σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσιγκτον Εκτύπωση E-mail
26.02.10

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα συγκαλέσει στις 12 και 13 Απριλίου μία διεθνή σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

«Στις 12 και 13 Απριλίου, ο πρόεδρος θα φιλοξενήσει μία σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στο Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσιγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Ρόμπερτ Γκιμπς.

«Ο σκοπός αυτής της συνόδου κορυφής είναι να συζητηθούν μέτρα που μπορούμε να πάρουμε συλλογικά προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια των ευάλωτων πυρηνικών υλικών και να αποτρέψουμε ενέργειες πυρηνικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Γκιμπς, στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ο Ομπάμα είχε καλέσει για μία τέτοια διάσκεψη με την ευκαιρία μίας ομιλίας το περασμένο έτος στην Πράγα, στη διάρκεια της οποίας τάχθηκε υπέρ ενός κόσμου χωρίς ατομικά όπλα.

Ο Ομπάμα συζήτησε το θέμα αυτό με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ), σύμφωνα με τον Γκιμπς.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4857&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote