Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο μινωικός πολιτισμός ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
24.08.07
 Στη Νέα Υόρκη θα ταξιδέψουν 260 αρχαιότητες από την Κρήτη, οι οποίες θα εκτεθούν στο Ωνάσειο Μορφωτικό Κέντρο από τον Φεβρουάριο του 2008. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση- πανόραμα αφιερωμένη στην μινωικό πολιτισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα μουσεία της Κρήτης δάνεισαν στο Ωνάσειο Μορφωτικό Κέντρο δεκάδες αρχαιότητες που θα παρουσιάσουν μια εικόνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του πρώτου πολιτισμού που αναπτύχθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 Η έκθεση γίνεται με βάση δύο διαδρομές στην ιστορία του μινωικού πολιτισμού. Η πρώτη είναι χρονολογική και αρχίζει από τα τέλη του νεολιθικού πολιτισμού, γύρω στο 3.000 π.Χ., ενώ η δεύτερη είναι θεματική και είναι αφιερωμένη, ανάμεσα στα άλλα, στα μινωικά ανάκτορα, τις πρώτες κοινότητες, τις λατρείες και την καταστροφή του μινωικού πολιτισμού.

 Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν χρυσά κοσμήματα, αγγεία, χάλκινα όπλα, εργαλεία και ειδώλια, διπλοί πέλεκεις και θραύσματα τοιχογραφιών, αν και κάποια πολύ σημαντικά εκθέματα χαρακτηρίστηκαν αμετακίνητα και δεν θα συμπεριληφθούν στην έκθεση. 

Newsroom ΔΟΛ 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=485&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 25.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote