Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΔΗΚΟ Που Καήκαμε...
ΔΗΚΟ Που Καήκαμε... Εκτύπωση E-mail
25.02.10

Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία το «συμφωνώ» είναι συνώνυμο του «διαφωνώ». Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που όταν διαφωνούμε με κάποιον συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε. Είμαστε επίσης, η μοναδική χώρα στον κόσμο που προσπαθούμε να περάσουμε τις θέσεις μας στηρίζοντας θέσεις που είναι καθολικά αντίθετες με τις δικές μας.

Αν αισθάνεστε μπερδεμένοι με τα πιο πάνω σκεφτείτε τους δύσμοιρους τους οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος.

 Σκεφτείτε τους πολίτες αυτού του τόπου, που ενώ ακούνε καθημερινά τους αξιωματούχους του ΔΗΚΟ να εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού, τους βλέπουν λίγο αργότερα να στηρίζουν με συντριπτική πλειοψηφία την παραμονή τους στην Κυβέρνηση.
 
 
 
Η επιστήμη έχει σηκώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τα χέρια ψηλά. Αυτά που λαμβάνουν χώρα εντός του Δημοκρατικού Κόμματος εδώ και αρκετές εβδομάδες μόνο ως τραγελαφικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι ατάκες του τύπου «μένουμε για να πείσουμε τον πρόεδρο για την ορθότητα των θέσεων μας» και «θέλουμε να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στον πρόεδρο» το μόνο που πετυχαίνουν είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη των ίδιων των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
 
 
Πως είναι δυνατό να διαφωνείς σε τόσο καίρια ζητήματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως το θέμα των εποίκων, τη σταθμισμένη ψήφο και την εκ περιτροπής προεδρία και όμως να επιλέγεις την παραμονή σου στην κυβέρνηση; Πως μπορείς να πείσεις τους πολίτες ότι οι αποφάσεις σου δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το κομματικό συμφέρον; Πως είναι δυνατό να πείσεις τους ίδιους σους τους υποστηρικτές ότι ενδιαφέρεσαι περισσότερο για το Εθνικό θέμα παρά για τα υπουργεία.
 
 
 
Η κατάσταση θυμίζει έντονα την προ δημοψηφίσματος κατάσταση στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Εκεί όπου η ηγεσία του ΔΗΣΥ, όπως καλή ώρα η ηγεσία του ΔΗΚΟ, κατάφερε να περάσει το «δικό της» την ώρα που η βάση του κόμματος διαφωνούσε κάθετα με τις επιλογές της. Το αποτέλεσμα της κάλπης τότε αποτελεσε ένα ισχυρό χαστούκι για την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Κάτι ανάλογο είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί και στην περίπτωση του ΔΗΚΟ. Η διαφορά ωστόσο, είναι πως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι οι Βουλευτικές εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται...
 
 
 
 
 
 
 
iKypros
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4849&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote