Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η εξεταστική, «κρυφός» στόχος του Α. Σαμαρά
Η εξεταστική, «κρυφός» στόχος του Α. Σαμαρά Εκτύπωση E-mail
22.02.10

Η αφετηρία της προσυνεδριακής διαδικασίας χθες το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτέλεσε για τον Αν. Σαμαρά μια ακόμη ευκαιρία να στηλιτεύσει «την αβουλία» της κυβέρνησης να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, αλλά και την επιλογή του Γ. Παπανδρέου για εξεταστική επιτροπή, η οποία απειλεί να διασύρει περαιτέρω την Ελλάδα στο εξωτερικό, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Λάθος»
« Το ΠΑΣΟΚ αντί να κυβερνάει φτιάχνει εξεταστικές. Αντί να αποφασίζει διασύρει τη χώρα και διασύρεται...», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας «λάθος» αυτή την ώρα να κρεμάσουμε στα «μανταλάκια» όσα μας εκθέτουν ως χώρα. Δήλωσε ευθέως ότι η ΝΔ θα δεχθεί τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, αλλά φρόντισε να απευθύνει μια προειδοποίηση που εκτιμάται ότι οι αποδέκτες της βρίσκονται τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ.

«Προσέξτε: Οταν λέω δεν καλύπτουμε κανέναν, το εννοώ. Δεν καλύπτουμε κανέναν», δήλωσε εμφατικά ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε οπαδούς και στελέχη του κόμματος κατέστησε εκ νέου σαφές ότι η πολιτική ευθύνη της αντιπολίτευσης δεν σημαίνει ούτε συγκυβέρνηση ούτε συνυπευθυνότητα στα σφάλματα, απέρριψε τα μέτρα που στραγγαλίζουν όπως είπε την οικονομία και οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη.

 

«Ανάσες»
«Την ώρα που περικόπτεις σπατάλες και φοροδιαφυγή, πρέπει να δίνεις ανάσες στην αγορά. Πρέπει να στηρίζεις τη μεσαία τάξη, πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να στηρίξεις τον αδύναμο Ελληνα...Δεν μπορείς να στραγγαλίζεις την οικονομία για να την ‘εξυγιάνεις’. Μέτρα στραγγαλισμού ποτέ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ που υπογράμμισε ότι «η μάχη της ανταγωνιστικότητας είναι η πρώτη που οφείλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την άποψη ότι με ευθύνη της κυβέρνησης καθυστέρησαν τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί από την επομένη των εκλογών, με αποτέλεσμα να διατυπώνεται σήμερα το ψευτοδίλημμα «να λάβει τώρα μέτρα η κυβέρνηση ή να τα επιβάλουν αργότερα οι Βρυξέλλες». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η αβουλία και η απίστευτη καθυστέρηση οδηγεί σε μέτρα «άδικα» και «εξουθενωτικά» στα οποία, όπως είπε η ΝΔ, θα σταθεί απέναντι. Με εξίσου κατηγορηματικό τρόπο απέκρουσε κάθε ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ λέγοντας ότι είναι μια λύση αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη.

 

Σφάλματα
«Παρέα στα σφάλματά τους εμείς δεν θα τους κάνουμε?», διαμήνυσε ο κ. Σαμαράς και διαχώρισε πλήρως την πολιτική ευθύνη που οφείλει να επιδείξει η αντιπολίτευση από τη «συγκυβέρνηση» και τη συνυπευθυνότητα. Εγκάλεσε την κυβέρνηση διότι, όπως είπε, ύστερα από 4 μήνες κυβερνητικής αβουλίας συζητάει ακόμη τα μέτρα που δεν... παίρνει για την τόνωση της οικονομίας, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Κατά τα άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς προσδιόρισε ως στόχο του τη δημιουργία μιας ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης που θα λειτουργήσει καταλυτικά για τη «νέα μεταπολίτευση» που θα μετατρέψει σε μια ώριμη δημοκρατία και μια αναπτυγμένη οικονομία.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4845&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >