Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού ο νομός Έβρου
Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού ο νομός Έβρου Εκτύπωση E-mail
19.02.10

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και της Νομαρχίας Έβρου, καθώς, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών, ο ακριτικός νομός βρίσκεται για τέταρτη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι στάθμες του ποταμού Έβρου, μετά τις ρήξεις των αναχωμάτων, σε διάφορα σημεία, που οδήγησαν στην εκτόνωση του φαινομένου, παρουσιάζουν σήμερα μικρές πτωτικές τάσεις και η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη.

Οι αρμόδιες αρχές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ειδικά από τον ποταμό Άρδα, δεν εισρέουν στην κοίτη του Έβρου μεγάλες ποσότητες νερών.

Οι εκτιμήσεις για τις πλημμυρισμένες εκτάσεις σ' όλο το νομό αναφέρουν ότι το νερό έχει καλύψει περισσότερα από 200.000 στρέμματα, ενώ εκτός λειτουργίας, λόγω πλημμύρας, βρίσκεται, για πέμπτη ημέρα, η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.

Στα Λάβαρα του δήμου Ορφέα εκκενώθηκαν συνολικά 40 κατοικίες, 15 σπίτια στη Μάνδρα Διδυμοτείχου, ενώ από την Κυριακή, 200 κάτοικοι του Πόρου του δήμου Φερών έχουν αποχωρήσει από τις οικίες τους για προληπτικούς λόγους. Επίσης, εκκενώθηκαν και 48 κτηνοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται στην παρέβρια ζώνη.

Το βράδυ, αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος, αύριο, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Νομαρχία και θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Επίσης, αύριο το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου, θα επισκεφθεί τον Έβρο. Την ίδια μέρα θα βρίσκεται στην περιοχή και κλιμάκιο της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης και δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. Η ΚΕΔΚΕ θα προσφέρει οικονομική βοήθεια 50.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στους παρέβριους δήμους από τις τελευταίες πλημμύρες.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4822&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote