Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παρελθόν η συναίνεση Παπανδρέου - Σαμαρά
Παρελθόν η συναίνεση Παπανδρέου - Σαμαρά Εκτύπωση E-mail
17.02.10

Τον επίλογο της συναίνεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία αποτέλεσε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του δεύτερου. «Η ιστορία θα μας κρίνει όλους, πόσο συμβάλαμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση εξέλαβε τη συναίνεση ως αδυναμία, τώρα θα διαπιστώσει το λάθος της», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 
 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οικονομία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.Τη συνάντηση είχε ζητήσει η Ρηγίλλης, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλο, να επικαλείται ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της απόφασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και ιδιαίτερα για την παροχή ψευδών στατιστικών στοιχείων στην Ε.Ε.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας, έδωσε στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα ζητώντας να εξεταστούν οι ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας από το 1981 έως σήμερα. Αυτή τη θέση μετέφερε στον πρωθυπουργό και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Γ. Παπανδρέου: Θα μας κρίνει η ιστορία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τόνισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. την ανάγκη ευρύτατης συναίνεσης, λέγοντας ότι η έξοδος από την κρίση αποτελεί ζήτημα εθνικής ανάγκης. "Η ιστορία θα κρίνει όλους μας, πόσο συμβάλαμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση", φέρεται να είπε.

Όσον αφορά στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, απέρριψε τις αιτιάσεις του Αντ. Σαμαρά, σύμφωνα με τις οποίες θα κάνει ζημιά στη χώρα. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η ζημιά γίνεται με τις φήμες που κυκλοφορούν τώρα και όχι με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Απαντώντας στο αίτημα για διερεύνηση των ευθυνών από το 1981, είπε πως αυτά που γίνανε στο παρελθόν δεν έχουν καμία σχέση με αυτοα που έγιναν τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. "Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτά θα πρέπει πάση θυσία να διερευνηθούν", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αντ. Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ διέσπασε το εσωτερικό μέτωπο

Μιλώντας από τη Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέστησε σαφές ότι η "εθνική συνεννόηση" για την οικονομία αποτελεί παρελθόν.  Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διέσπασε το "εσωτερικό μέτωπο" αποφασίζοντας την αναζήτηση ευθυνών για την οικονομία. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ προκαλεί με την απόφαση σύστασης Εξεταστικής και τραυματίζει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό. "Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα. Όλα στο φως, αλλά από το 1981", δήλωσε.

O Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν συναινεί σε μια πολιτική, η οποία κατά τη γνώμη του οδηγεί την αγορά σε ασφυξία. Ανακοίνωσε ότι αύριο θα ανακοινώσει δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, τα οποία δεν θα έχουν κόστος, με σκοπό να δοθούν "ανάσες" στην οικονομία.

Συνάντηση με Γ. Καρατζαφέρη

Στις 5.30 ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη. "Kάθε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες που έχουν τα γεγονότα είναι ευχάριστη", δήλωσε, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

H δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη:

 

Με τον Πρωθυπουργό, είχα μία σε βάθος συζήτηση για την Οικονομία καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στην Εθνική μας κυριαρχία.

 

Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως είχε την ευγένεια να με ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ταξιδιών του τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη Μόσχα. Του εξέφρασα την ανησυχία μου για τις διαφαινόμενες εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα ιδιαιτέρως όμως για την κόπωση του ελληνικού λαού.

Τέλος, επεσήμανα ότι από τη στιγμή που άρχισε η δικαστική έρευνα για την υπόθεση των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, δεν συντρέχει λόγος προς το παρόν να καταφύγουμε σε μία ακόμη εξεταστική επιτροπή δίνοντας έτσι τροφή σε κερδοσκόπους και επιθετικές γραφίδες της Ευρώπης και της Αμερικής σε βάρος της χώρας μας.

 

Εν όψει της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4819&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote