Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Λόγια παρηγοριάς Ομπάμα για τα οικονομικά της Ελλάδας
Λόγια παρηγοριάς Ομπάμα για τα οικονομικά της Ελλάδας Εκτύπωση E-mail
17.02.10

Βέβαιος πως η Ε.Ε. είναι ικανή να διαχειρισθεί την κρίση με τα οικονομικά της Ελλάδος δήλωσε ο Λευκός Οίκος υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

 

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και οι οικονομικοί σύμβουλοι Λόρενς Σάμερς και Κριστίνα Ρόουμερ «είχαν όλοι τους συνομιλίες με τον πρόεδρο για την κατάσταση στην Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις δυσκολίες, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες και ευρύτερα η Ε.Ε.», τόνισε ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα Ρόμπερτ Γκιμπς.

 

«Είμαστε βέβαιοι, όπως τόνισαν οι σύμβουλοί του στον πρόεδρο, πως η Ε.Ε. είναι ικανή να διαχειρισθεί το πρόβλημα», ανέφερε ο Ρόμπερτ Γκιμπς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

 

Οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ για την ελληνική οικονομία κυριάρχησαν χθες στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

 

«Το Γιούρογκρουπ ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα» γράφει η γαλλική Le Monde και προσθέτει: «Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία 30 ημερών στην Αθήνα για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει πλήρως το σχέδιο της λιτότητας»...

«Τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να αφορούν περικοπές των δαπανών», αλλά και αποφάσεις για την αύξηση των εσόδων, όπως η αύξηση των συντελεστών

ΦΠΑ και των πρόσθετων φόρων για αγαθά πολυτελείας,» προσθέτει η Le Monde.

 

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα μεταξύ στήριξης και πιέσεων από την Ε.Ε.», η Le Figaro γράφει ότι «οι υπουργοί Οικονομικών των δεκαέξι χωρών της ζώνης του ευρώ ζήτησαν από την Αθήνα να ενισχύσει τα μέτρα λιτότητας, αν και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αποφασιστικότητα και καθησυχάζει τις αγορές».

 

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει σαφή «πρόσθετα μέτρα» για τη μείωση του ελλείμματος» δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ο νέος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν.

 

« Η Ευρώπη δίνει προθεσμία ενός μηνός στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τους πρώτους καρπούς του σχεδίου προσαρμογής «γράφει η ισπανική El Pais , κάνοντας λόγο για «την πρώτη κρίση του ευρώ».

 

To αμερικανικό περιοδικό BusinessWeek, σε άρθρο του με τίτλο: «Πιέζουν για μεγαλύτερες περικοπές την Ελλάδα», σημειώνει ότι «οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ετοιμάζονται να επιβάλλουν μεγαλύτερες μειώσεις του ελλείμματος της Ελλάδας και κατέστησαν σαφές στην Αθήνα ότι πρέπει να είναι έτοιμη για νέα μέτρα στις 16 Μαρτίου, αν η κυβέρνηση δεν επιδείξει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τους στόχους του προϋπολογισμού».

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης σχολιάζουν την «αλληλεγγύη» που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, σημειώνοντας ότι «αυξάνεται η αντίθεση μεταξύ των Γερμανών για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις»...

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4816&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote