Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πούτιν: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις
Πούτιν: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Εκτύπωση E-mail
16.02.10

Τη διαβεβαίωση ότι η ρωσική πλευρά θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις, έδωσε υποδεχόμενος στη Μόσχα τον πρωθυπουργό, ο ομόλογος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη ρωσική πρωτεύουσα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες –όπως είπε- είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.

 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως εκτιμά ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει όλα όσα θετικά επιτεύθχηκαν την προηγούμενη περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών».
 
Απαντώντας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας «εκτείνονται σε βάθος χρόνου, είναι σχέσεις παράδοσης και πολιτισμού, αλλά έχουν αναπτυχθεί και οι σχέσεις στον πολιτικό και οικονομικό τομέα».
 
«Η στρατηγική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», πρόσθεσε, «πρέπει να γίνει πιο πρακτική, ουσιαστική και αποτελεσματική».
 
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας κατά τις κυβερνήσεις στις οποίες διατέλεσε υπουργός, αλλά και στις καλές σχέσεις που υπάρχουν σήμερα.
 
«Πρέπει να δείξουμε έμπρακτη προσπάθεια και βούληση, προκειμένου να υπάρξει η στενότερη δυνατή συνεργασία με τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί στις παρούσες συνομιλίες.
 
Πέραν του πρωθυπουργού, στη συνάντηση μετέχουν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4809&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 17.02.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote