Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προβληματισμός για ενδεχόμενη συγχώνευση Olympic Air - Aegean
Προβληματισμός για ενδεχόμενη συγχώνευση Olympic Air - Aegean Εκτύπωση E-mail
16.02.10

Προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν προκαλέσει οι διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines.

Και ενώ όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, καθώς οι αποφάσεις που ίσως αλλάξουν ριζικά το αεροπορικό σκηνικό της Ελλάδας αναμένεται να ληφθούν στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχουν εντός της εβδομάδας οι δύο ισχυροί άνδρες των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της χώρας, Ανδρέας Βγενόπουλος και Θεόδωρος Βασιλάκης, στελέχη του υπουργείου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα είχε η ενδεχόμενη δημιουργία μονοπωλίου, το οποίο θα προέκυπτε από την πορεία συνένωσης των δύο αερομεταφορέων, αλλά και το γεγονός ότι όλα τα αεροδρόμια θα μείνουν με έναν χρήστη.

 
Επιφυλάξεις
Αν και διατηρούν επιφυλάξεις για το εάν το νέο αεροπορικό deal θα ευδοκιμήσει, παραπέμπουν για το ζήτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα στην ΕΤ3, ότι «εμείς ως πολιτεία πρέπει να διασφαλίζουμε τους κανόνες του ανταγωνισμού και του δημοσίου συμφέροντος. Δεν θέλουμε να υπάρξουν μονοπωλιακές καταστάσεις στη χώρα, με την έννοια των επιπτώσεων πάνω στον πολίτη».
 
Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνισε πως «είναι προφανές ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να μην πληγούν ο τουρισμός, τα νησιά, η άλλη Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, η εθνική οικονομία και τα κόστη».
 
Από την πλευρά των δύο εταιρειών, πάντως, η κίνηση αμοιβαίας προσέγγισης ερμηνεύεται ως αναγκαία, δεδομένης της ζημιάς των 2,5 δισ. δολαρίων που αναμένει ο κλάδος στην Ευρώπη για το 2010, ενώ στη φαρέτρα των επιχειρημάτων τους εντάσσεται και το ότι οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες έχουν αθροιστικά το 33% της συνολικής ελληνικής αεροπορικής αγοράς σε επιβάτες (συνυπολογίζοντας και την αγορά εξωτερικού) και το 25% του αντίστοιχου τζίρου.
 
ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4808&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote