Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έκκληση για απελευθέρωση από τους γάλλους δημοσιογράφους
Έκκληση για απελευθέρωση από τους γάλλους δημοσιογράφους Εκτύπωση E-mail
14.02.10

'Εκκληση στη γαλλική κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρώση τους απευθύνουν σε βίντεο που κυκλοφόρησαν την Κυριακή οι Ταλιμπάν, οι δύο γάλλοι δημοσιογράφοι που απήχθησαν στο Αφγανιστάν.

Οι δύο δημοσιογράφοι, μαζί με τον αφγανό οδηγό τους και ένα διερμηνέα απήχθησαν στην επαρχία Καπίσα στις 30 Δεκεμβρίου ενώ εργάζονταν για ένα ρεπορτάζ για το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3. Ο οδηγός λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Παρέμενε ασαφές μέχρι σήμερα ποιοι ακριβώς είχαν απαγάγει τους δημοσιογράφους, καθώς η περιοχή όπου εξαφανίστηκαν αποτελεί πεδίο δράσης τόσο αφγανών ενόπλων όσο και εγκληματικών συμμοριών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο France 3 έχει ζητήσει να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των δύο συνεργατών του. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι στο βίντεο οι δύο δημοσιογράφοι φαίνονται υγιείς.

"Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Δε μας έχουν δώσει καμία πληροφορία αλλά ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να σημειώνουν πρόοδο", δηλώνει ο ένας και προσθέτει "Ωστόσο μας συμπεριφέρονται καλά, αλλά αισθανόμαστε το βάρος του χρόνου που περνά, των ημερών των εβδομάδων".

Ο άλλος δηλώνει ότι κρατούνται από μια "ομάδα Ταλιμπάν".

"Μας κρατούν φυλακισμένους επί τρεις εβδομάδες και επιθυμούμε η γαλλική κυβέρνηση να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με αυτούς τους ανθρώπους έτσι ώστε να μας απελευθερώσουν το ταχύτερο δυνατό", δηλώνει στο βίντεο ο άλλος δημοσιογράφος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο δε σχολίασε το θέμα.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για άλλη μια φορά κατήγγειλε την απαγωγή και ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την απελευθέρωση των απαχθέντων.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4803&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote