Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πλήρης αποστασιοποίηση από τα μέλη της Aρχής
Πλήρης αποστασιοποίηση από τα μέλη της Aρχής Εκτύπωση E-mail
24.08.07
Κανένα από 11 τα μέλη της Εθνικής Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν υπέγραψε την Εκθεση που συνέταξε ο πρόεδρος της Γ. Ζορμπάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τα μέλη της επιτροπής, στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής απολογήθηκε αρχικώς για τις διαρροές τις οποίες απέδωσε στις εισαγγελικές αρχές, ενώ φέρεται να είπε σε δύο μέλη της επιτροπής: «Ποιοι είστε εσείς πρώτη φορά σας βλέπω». 

Η φράση αυτή ενόχλησε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες στην επιτροπή οι οποίοι αρνήθηκαν να πάρουν θέση για την επίμαχη Εκθεση.

 Στο σημείο εκείνο ο κ. Ζορμπάς τους απάντησε ότι δεν χρειάζεται την υπογραφή τους, διότι κάτι τέτοιο δεν ορίζεται από τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής σημειώνοντας ότι θα καταθέσει την Εκθεση χωρίς τις υπογραφές τους.

Τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Ζορμπά τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διαρροή του πορίσματος κάτι το οποίο αρνήθηκε, ενώ στη συνέχεια του παρέδωσαν τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το πόρισμα θα έπρεπε να φέρει και την υπογραφή των μελών της Αρχής. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πόρισμα περιέχει συμπεράσματα τα οποία δεν εγκρίθηκαν από κανένα μέλος της επιτροπής. Μέλος της επιτροπής ερωτηθείς σχετικά με αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι «τυπικά όχι αλλά είναι δικό του θέμα».

 Στο μεταξύ με δηλώσεις του, ο πρόέδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Γ. Ζορμπάς, υποστήριξε ότι δεν όφειλε να ενημερώσει κανένα μέλος της αρχής λόγω της μυστικότητας της διαδικασίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οσα λέχθηκαν στη συνεδρίαση είναι απόρρητα και δεν θα ανακοινώσω τίποτε.

Ούτε ανακοίνωσα τίποτε.  Ανέφερε επίσης ότι παρέδωσε το πόρισμα στις Δικαστικές αρχές στις 7 Αυγούστου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή θα συνεδριάσει και σήμερα. Στην Επιτροπή πέραν του Προέδρου συμμετέχουν: οι Φωτοπούλου Βιλελμίνη, Κουμουνδούρος Ν., Καραμάνος Ευ, Λειβαδάς Χρ., Σιδηρόπουλος Μ., Κρομμυδάς Αρ., Σταματάκης Αδ., Γαλάνης Π., Γεωργουλέας Παύλος, Μερσίνης Μ. και Παπαθανασίου Κ.  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=480&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 24.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote