Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow 5,4 Ρίχτερ στην Τριχωνίδα
5,4 Ρίχτερ στην Τριχωνίδα Εκτύπωση E-mail
10.04.07

Τρεις νέες μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Τριχωνίδας, μετά το σεισμό των 5,4 Ρίχτερ το πρωί της Τρίτης. Άνω των 5 Ρίχτερ οι μετασεισμοί, που εκδηλώθηκαν μέσα σε διάστημα 3 λεπτών. Συγκεκριμένα, στις 10.13΄ καταγράφηκε ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, στις 10.14΄ ακολούθησε μια ακόμα δόνηση 5 R και στις 10.15΄ μια τρίτη δόνηση 5,4 R.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.  «Δεν περιμένουμε σεισμό μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Τριχωνίδας», δήλωσε  ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής στο ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος, ο οποίος ωστόσο ενημερώνει τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να εγκαταλείψουν τα κτίρια που ενδεχομένως να έχουν υποστεί βλάβες από το σεισμό.Ο σεισμός έγινε εκτός από την Αιτωλοακαρνανία έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Φωκίδα, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, καθώς και σε άλλες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι τις 7.00 το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές, τόσο από τον σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όσο και από σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στις 2.27 μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε το ίδιο επίκεντρο, δηλαδή την περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας. Πάντως οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιπολούν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζημιές. "Δεν είχαμε άξιες λόγου ζημιές, αλλά θα ξεκινήσει έλεγχος σε σχολεία και δημόσια κτίρια", δήλωσε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιος Σώκος.Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στην περιοχή της Τριχωνίδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε όπως πρέπει, δήλωσε ο υπουργός, και πρόσθεσε ότι ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, μαζί με τους αρμόδιους βρίσκονται στην περιοχή από το πρωί. Όπως επίσης είπε, μηχανικοί της Περιφέρειας, του ΟΑΣΠ και από τον ΟΣΚ κάνουν ελέγχους στα κτίρια και στα σχολεία και εφόσον χρειαστεί θα γίνει και μεταστέγαση μαθητών για να μην χάσουν ώρες μαθημάτων. «Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των κατοίκων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote