Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Χρ. Βερελής διαψεύδει την Αρ. Μπουγάτσου
Ο Χρ. Βερελής διαψεύδει την Αρ. Μπουγάτσου Εκτύπωση E-mail
13.02.10

Με δημόσια δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου κατά τη χθεσινή κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens αναφορικά με τυχόν ποινικές ευθύνες του στο θέμα του διαγωνισμού για την κατασκευή τμήματος του Προαστιακού.

 

 

«Είναι γνωστό», σημειώνει ο κ. Βερελής, «ότι ποτέ δεν έχω υπογράψει οποιαδήποτε ανάθεση σε κανένα έργο και προμήθεια, όπως και στο συγκεκριμένο έργο του Προαστιακού».

 
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το συγκεκριμένο ολυμπιακό έργο ξεκίνησε ως διαγωνιστική διαδικασία, την προ των ολυμπιακών αγώνων εποχή, αλλά η σύμβαση υπεγράφη πολύ αργότερα.
 
«Στο μόνο ζήτημα που είχα επαφή και άσκησα πίεση προς τη Siemens και στις υπόλοιπες εταιρείες που είχαν υπογράψει συμβάσεις ήδη από το 1998», συνεχίζει ο πρώην υπουργός, ήταν για να παραδώσουν τα τρένα που ήσαν απαραίτητα για τη διεξαγωγή των Αγώνων». Αποτέλεσμα των πιέσεων, ήταν να δοθούν σειρά τρένων χωρίς αντίτιμο, για το διάστημα που ήταν ο ίδιος υπουργός.
 
 
Ο κ. Βερελής καταλήγει ότι τα βαθύτερα αίτια των προσπαθειών ακύρωσης της μαρτυρίας του θα γίνουν αντιληπτά στην εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την υπόθεση «Γερμανός».
 
 
Ταυτόχρονα ο πρώην υπουργός απευθύνει επιστολή προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, Σήφη Βαλυράκη, ζητώντας να κληθεί ο ίδιος να καταθέσει, όπως και ο ανακριτής της υπόθεσης Δημήτρης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν αληθεύει ότι ετίθετο θέμα αποστολής φακέλου στη Βουλή για τον ίδιο και τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Λιάπη, Κωστή Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
 
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4792&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote