Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αχμαντινετζάντ:«προχωράμε στον εμπλουτισμό ουρανίου»
Αχμαντινετζάντ:«προχωράμε στον εμπλουτισμό ουρανίου» Εκτύπωση E-mail
12.02.10

Νέα βήματα μπροστά στην διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, την ώρα που στην χώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκεντρώσεις για την 31η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης.

Ο Αχμαντινετζάντ, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της κυβέρνησης, στην Πλατεία Ελευθερίας στην κεντρική Τεχεράνη, δήλωσε πως η χώρα είναι σε θέση να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου που θα ξεπερνά το 80%, προσεγγίζοντας επίπεδα τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτούνται για την κατασκευή πυρηνικού όπλου. Ωστόσο ο πρόεδρος του Ιράν αρνήθηκε ότι αυτός είναι ο στόχος.

«Επίθεση κατά του Καρουμπί»

Επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας δέχτηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μεχντί Καρουμπί, όταν βρέθηκε σε συγκέντρωση για την επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης, σύμφωνα με ιστοσελίδα. «Ο Καρουμπί δέχτηκε επίθεση από δυνάμεις ασφαλείας στο κέντρο της Τεχεράνης. Κατέστρεψαν τα παράθυρα του αυτοκινήτου του. Ο Καρουμπί δεν τραυματίστηκε σοβαρά», αναφέρει η ιστοσελίδα Jaras, η οποία γράφει επίσης ότι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν και στον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Χαταμί. Δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τον Μιρχοσεΐν Μουσαβί να συμμετάσχει σε διαδήλωση, ενώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιρανού πολιτικού Kaleme.org, η σύζυγός του Ζαχρά Ραχναβάρντ δέχθηκε επίθεση από άνδρες με πολιτικά.

«Η Ζαχρά Ραχναβάρντ ήθελε να συμμετάσχει στη διαδήλωση. Ανδρες με πολιτικά, οι οποίοι έφεραν γκλομπ την περικύκλωσαν. Τη χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και με γροθιές και με γκλομπ» αναφέρει η ιστοσελίδα. Λίγο νωρίτερα, η ιστοσελίδα Green Voice, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, είχε μεταδώσει ότι οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά οπαδών του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρχοσεΐν Μουσαβί και εκτόξευσαν δακρυγόνα στο κέντρο της Τεχεράνης. Επίσης, συνέλαβαν τον αδελφό του τέως προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Χαταμί και τη σύζυγό του, η οποία είναι εγγονή του «πατέρα» της Ισλαμικής Επανάστασης, αγιοταλάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί. Δεν έχουν δοθεί ωστόσο περαιτέρω πληροφορίες.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4787&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote