Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε επέμβαση υπεβλήθη ο Μπιλ Κλίντον
Σε επέμβαση υπεβλήθη ο Μπιλ Κλίντον Εκτύπωση E-mail
12.02.10

Σε επέμβαση τοποθέτησης δύο στεντ στη στεφανιαία αρτηρία υπεβλήθη  ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αφού προηγουμένως είχε ιεσαχθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Σε γραπτή του δήλωση του ο Ντάγκλας Μπαντ, εκπρόσωπος του κ. Κλίντον, ανέφερε:

 «Ο Πρόεδρος Κλίντον εισήχθη απόψε στο Νοσοκομείο Presbyterian της Νέας Υόρκης ύστερα από ενοχλήσεις που ένιωσε στο στήθος». Ο κ. Μπαντ ανέφερε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος διατηρεί «ακμαίο ηθικό» και ότι σύντομα θα συνεχίσει το έργο του για την ανοικοδόμηση της σεισμόπληκτης Αϊτής.

 

 

Το κανάλι NBC μετέδωσε ότι ο 63χρονος Κλίντον αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση δύο στεντ στη στεφανιαία αρτηρία.

Το στεντ είναι ένας μικροσκοπικός σωλήνας που εισάγεται μέσα σε αρτηρία που έχει υποστεί στένωση ή έχει αποφραγεί ώστε να επιτρέψει στο αίμα να συνεχίσει να ρέει από και προς την καρδιά.

 

Οι πρώτες πληροφορίες από το νοσοκομείο όπως τις μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι Πρόεδρος Κλίντον είναι σε πολύ καλή διάθεση.

 

Ο Μπιλ Κλίντον είχε υποβληθεί το 2004 σε επέμβαση τετραπλού μπαϊπάς, ενώ ένα χρόνο αργότερα οι γιατροί προχώρησαν σε νέα επέμβαση αφαίρεσης υγρού που είχε συσσωρευθεί μετά την πρώτη εγχείρηση.

Πηγές προσκείμενες στον πρώην πρόεδρο έλεγαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι αδύνατον να ανακόψει ρυθμούς και ότι έχει αγνοήσει τις συμβουλές φίλων να προσέχει περισσότερο την υγεία του.

 

«Εξακολουθεί να εργάζεται όλη μέρα και μένει ξύπνιος έως πολύ αργά το βράδυ», δήλωσε στο CNN φίλος του Κλίντον, προσθέτοντας: «Από τους φρενήρεις ρυθμούς΄εργασίας ως πρόεδροςε πέρασε σε ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι θα θεωρούσαν και πάλι φρενήρεις ρυθμούς. Πλησιάζει να βγει στη σύνταξη αλλά εξακολουθεί να ζει σαν να είναι τριαντάρης.Και παρότι η διατροφή του έχει βελτιωθεί από το τετραπλό μπαϊ πας του 2004 σπάνια αρνείται τις παλιές του σηνήθειες όπως ας πούμε τηγανητές πατάτες με ψάρι..».

 

 

 

Στο νοσοκομείο Presbyterian -το οποίο είναι το κοινό νοσοκομειακό ίδρυμα των πανεπιστημίων Columbia και Cornell- βρίσκεται ήδη η κόρη του Κλίντον, Τσέλσι, ενώ η Χίλαρυ Κλίντον αναχώρησε στη 01.10 ώρα Ελλάδας από την Ουάσιγκτον για να βρεθεί και αυτή στο πλευρό του συζύγου της.

Στη 01.20, με την Τσέλσι Κλίντον επικοινώνησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους: «Μίλησα πριν από λίγο με την Τσέλσι Κλίντον και χάρηκα που έμαθα ότι ο πατέρας της είναι καλά»

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4786&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote