Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ραγκούσης: «Δεν υπάρχει καμία σοβαρή εταιρεία δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα
Ραγκούσης: «Δεν υπάρχει καμία σοβαρή εταιρεία δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
21.08.07
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, επικαλούμενος την έγκαιρη παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, την κατάρτιση των συνδυασμών του Κινήματος, την έγκαιρη γνωστοποίηση του προγράμματος του Γιώργου Παπανδρέου καθώς και την γνωστοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής του κόμματος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ερώτημα για το ποιός έχει αιφνιδιαστεί από αυτές τις εκλογές».

«Εχει καταγραφεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού ότι ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να προσφύγει σε αυτές τις εκλογές (και) ως εκ τούτου η οποιαδήποτε προσπάθεια να θεωρηθεί ότι υπήρξε δημοσκόπηση βάση της οποίας ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να προσφύγει στις κάλπες, δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα». 

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «κατά τη γνώμη μας δεν υφίσταται δημοσκόπηση, δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μας, καμία σοβαρή εταιρεία δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα που θα πραγματοποιούσε έγκυρη δημοσκόπηση τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο».

«Οποιος, είτε πολιτικός, είτε δημοσιογράφος, έχει επίσημη δημοσκόπηση στα χέρια του να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της και παρακαλούμε θερμά να το κάνει σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 Ο Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε πως δημοσκοπήσεις θα υπάρξουν, όπως και δημοσκοπικά στοιχεία από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα κάνουμε και επ' αυτών θα έχουμε πάρα πολλά να πούμε». 

«Σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος δεν είναι κατάλληλοι μήνες, για διενέργεια επιστημονικών δημοσκοπήσεων.

Απο την άλλη, σύμφωνα με τον νέο νόμο περί δημοσκοπήσεων, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν δημοσκοπήσεις 15 μέρες πριν τις εκλογές.

 Είναι αντικειμενικά ελάχιστο το χρονικό διάστημα που μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ένα αξιόπιστο δείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αξιόπιστα αποτελέσματα.

 Εδώ είμαστε για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», απάντησε ο κ. Ραγκούσης στην ερώτηση «αν υπάρχει χρονικό όριο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα θεωρήσει αξιόπιστες τις δημοσκοπήσεις».

 Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε αξιόπιστη δημοσκόπηση, ούτε μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου, προσθέτοντας ότι αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, τα αποτελέσματά της θα ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστα για τον κ. Καραμανλή.

 Απαντώντας, τέλος στην ερώτηση, «αφού στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτή η άποψη για τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, τότε που εδράζεται η βεβαιότητα στελεχών του ότι τα δύο κόμματα ξεκινούν απο την ίδια αφετηρία και η διαφορά έχει μηδενιστεί», ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «όσα είπαμε για τις δημοσκοπήσεις (Ιουλίου-Αυγούστου) είναι και απόψεις των εταιρειών.

 Απο κεί και πέρα κάθε κόμμα χρησιμοποιεί πολλά εργαλεία για την ανάγνωση των τάσεων που επικρατούν στην κοινή γνώμη ή τη λήψη μηνυμάτων απο την κοινή γνώμη και σύμφωνα με τις υπόλοιπες διαδικασίες και ευκαιρίες που έχουμε να λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα, περιλαμβανομένων και δημοσκοπήσεων πριν το καλοκαίρι μας οδηγούν σε αυτά τα συμπεράσματα».

 Πρόγραμμα περιοδείας του Γ. Παπανδρέου 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί από την Τετάρτη και θα πραγματοποιήσει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, την Καρδίτσα, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης. 

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση στην Λάρισα, το δε επόμενο τριήμερο θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα ακολουθήσει το τυπικό πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών.

 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη. Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Παπανδρέου θα έχει ένα «μαν του μαν» με τον κ. Καραμανλή στην ΔΕΘ, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «το τριήμερο θα συμπέσουμε κι εμείς, αλλά μαπό ότι έχω ενημερωθεί, και τα υπόλοιπα κόμματα, τουλάχιστον αναφέρομαι στον ΣΥΝ και το ΚΚΕ, ενδεχομένως και τα υπόλοιπα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό νομίζουμε οτι είναι θετικό, θα είναι μια καλή άσκηση δημοκρατίας για όλους μας και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

- www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ           

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=478&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote