Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Για βαβυλωνία τοποθετήσεων κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για βαβυλωνία τοποθετήσεων κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εκτύπωση E-mail
07.02.10

Θα ανέμενε κανείς να υπάρχει υποστήριξη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτές τις δύσκολες ώρες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο περιθώριο του εορτασμού του Αγίου Μάρωνα, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν λαμβάνονται εκ των υστερών αποφάσεις και ότι υπάρχει πλήρης κα απόλυτη ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων από την αρχή μέχρι σήμερα.

Κληθείς να πει εάν τα όσα ανέφερε στην ομιλία του, κατά τον εορτασμό, περί δυσκολιών στο εσωτερικό, έχουν σχέση με το διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «έχουν σχέση με τη συμπεριφορά όλων».

«Θα ανέμενε κανείς αυτή τη δύσκολη ώρα, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ μέρους της ελληνοκυπριακής κοινότητας ασκεί τα καθήκοντα τα οποία του έχει εναποθέσει στους ώμους του ο κυπριακός λαός, να υπάρχει στήριξη, να υπάρχει υποστήριξη και όχι τέτοια βαβυλωνία σε ό,τι αφορά στις τοποθετήσεις», πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι «είναι δικαίωμα των πολιτικών κομμάτων, όμως, θα ανέμενα μια καλύτερη συμπεριφορά».
Είπε, επίσης, ότι «απορρίπτω αποφασιστικά τα όσα λέγονται περί ελλιπούς ενημέρωσης», επισημαίνοντας ότι «υπάρχει πλήρης κα απόλυτη ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων, των αρχηγών, από την αρχή μέχρι σήμερα».
Ξεκαθάρισε ότι «δεν λαμβάνονται εκ των υστερών αποφάσεις, δηλαδή να μην γνωρίζουν τα πολιτικά κόμματα. Γνωρίζουν πολύ καλά», σημείωσε.
«Αν κάποιοι δεν συμφωνούν, να έχουν το θάρρος να πουν απλώς ‘δεν συμφωνούμε’, αλλά να μην βρίσκουμε αιτιάσεις ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει πληροφόρηση», συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση είναι απόλυτη. Αν ανατρέξετε πίσω στα ανακοινωθέντα του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο δεν συνήλθε μέσα σε δύο χρόνια ποτέ τόσες φορές ούτε και σε πενταετία δεν συνήλθε τόσες φορές, θα δείτε πάντοτε ότι όλοι ανακοινώνουν από κοινού ότι υπήρξε πλήρης και ενδελεχής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
«Από ένα σημείο και μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες και τα τύμπανα που ακούγονται. Επαναλαμβάνω, δικαίωμα των πολιτικών κομμάτων, δικαίωμα των πολιτικών αρχηγών και δικαίωμα και του λαού να κρίνει», σημείωσε.
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η ΕΔΕΚ προετοιμάζεται για να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Δεν θα σχολιάσω οτιδήποτε αυτή τη στιγμή. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ έχω διαμορφώσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι ξεκάθαρο ότι αναμένω συνέχιση της συνεργασία, αλλά δημοκρατία έχουμε και όποια απόφαση πάρει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, θα τη σεβαστώ και θα πω και εγώ τις απόψεις μου. Αλλά εκ των προτέρων δεν έχω να πω οτιδήποτε».
Σε ερώτηση αν ο ίδιος εκτιμά πως πιθανή αποχώρηση της ΕΔΕΚ θα αποδυναμώσει τη θέση του ως διαπραγματευτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε : «αφού είναι πιθανή γιατί να τη σχολιάσω; Αφήστε, άμα γίνει να το σχολιάσω».
Εξάλλου, ερωτηθείς από ξένο δημοσιογράφου για τις σχέσεις Κύπρου – Λιβάνου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «οι σχέσεις μας με το Λίβανο είναι εξαίρετες και είναι σχέσεις στενής φιλίας”.
“Την επόμενη βδομάδα θα καλωσορίσουμε εδώ τον Πρόεδρο του Λιβάνου για επίσημη επίσκεψη που θα ενισχύσει περαιτέρω τις αδελφικές σχέσεις των δύο χωρών. Στέλλω μήνυμα φιλίας και στενής συνεργασίας με του Λιβανέζους φίλους μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4768&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote