Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σφοδρές χιονοπτώσεις στις ανατολικές ΗΠΑ
Σφοδρές χιονοπτώσεις στις ανατολικές ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
07.02.10

Παρέλυσε η Ουάσινγκτον από το χιόνι και τις σφοδρές χιονοπτώσεις, όπως και ένα μεγάλο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχει δημιουργηθεί μια πρωτοφανής κατάσταση, την οποία οι χρήστες του Ιντερνετ περιγράφουν ως «χιονοαποκάλυψη» ή «χιονοαρμαγεδών».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για «πολύ επικίνδυνες» και «σφοδρές χιονοθύελλες». Κάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα σημειωθεί ρεκόρ χιονόπτωσης, σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει ακόμη και το ένα μέτρο.

Οι ειδικοί ανακοίνωσαν πως από την Παρασκευή ότι οι μετακινήσεις, με οποιοδήποτε μέσο, θα είναι επικίνδυνες ακόμα και αδύνατες.

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αφορά αρκετές πολιτείες, από το Νιού Τζέρσι ως την Βόρεια Καρολίνα και από την Ιντιάνα προς τα δυτικά.

Οι κυβερνήτες της Βιρτζίνια, του Μέριλαντ και του Ντέλαγουερ κήρυξαν τις πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε δρόμο της Βιρτζίνια, ένας πατέρας και ο γιος του που σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια σε ένα μοτοσυκλετιστή, παρασύρθηκαν από ένα τρακτέρ και σκοτώθηκαν.

Στις δέκα το βράδυ της Παρασκευής, η πλειοψηφία των 200 πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντάλες ακυρώθηκαν. Επίσης, ακυρώθηκαν πτήσεις από το αεροδρόμιο Ρέγκαν, στη Βαλτιμόρη και στη Φιλαδέλφεια.

Τα δρομολόγια του μετρό στην Ουάσινγκτον πραγματοποιούνται μόνο στις γραμμές που κινούνται κάτω από την επιφάνεια της γης, αλλά όλα τα δρομολόγια λεωφορείων έχουν ακυρωθεί. Ακόμη, δεν γίνονται τα δρομολόγια των τρένων από την Ουάσινγκτον προς τη Νέα Υόρκη.

Χιλιάδες σπίτια στην Ουάσινγκτον έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τα σχολεία έκλεισαν, όπως και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Τα σούπερ μάρκετ γέμισαν κόσμο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι μπορεί να αποκλειστούν, αλλά και για να προετοιμαστούν για το παραδοσιακό πάρτι στη διάρκεια του αγώνα Super Bowl την Κυριακή.
nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4764&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote