Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow 100.000 δολάρια για να μιλήσει στο Πάρτι
100.000 δολάρια για να μιλήσει στο Πάρτι Εκτύπωση E-mail
07.02.10

Χιλιάδες μπριζόλες θα κοπούν κομματάκια και χιλιάδες αστακοί θα σερβιριστούν για τη μεγάλη επιστροφή της Σάρας Πέιλιν, της πρώην κυβερνήτη της Αλάσκας και υποψήφιας αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Το «μπουλντόγκ με το κραγιόν» θα είναι η βασική ομιλήτρια στο παρθενικό συνέδριο του κινήματος Τσάι Πάρτι.

Το ύψος της αμοιβής της- 100.000 δολάρια για μία ομιλία- έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους η επανάσταση που επαγγέλλεται το Τσάι Πάρτι κινδυνεύει να αποτύχει.
Το συνέδριο στο Ξενοδοχείο και Συνεδριακό Κέντρο Gaylord Οpryland του Τενεσί θα ήταν η καθοριστική καμπή, το διήμερο που θα μετέτρεπε το Τσάι Πάρτι- το κίνημα εναντίον της φορολογικής πολιτικής, του σχεδίου μεταρρύθμισης της υγείας, των κυβερνητικών δαπανών και οτιδήποτε άλλου φέρει την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα- σε μια υπολογίσιμη, συνεκτική πολιτική δύναμη, ικανή να στερήσει από τους Δημοκρατικούς τον έλεγχο τουλάχιστον ενός σώματος του Κογκρέσου στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Σάρα Πέιλιν θα ήταν η καθοριστική ομιλήτρια στο συνέδριο, η γυναίκα που θα του έδινε με τη φωτογένεια και τις υπερσυντηρητικές απόψεις της έναν αέρα glamour. Το κόστος συμμετοχής549 δολάρια, εκτός ξενοδοχείου και μεταφοράς- και η αμοιβή την οποία θα λάβει σήμερα η Πέιλιν για την ομιλία που θα εκφωνήσει, ενώ οι σύνεδροι θα τρώνε steaks και αστακό έχοντας πληρώσει γι΄ αυτό επιπλέον 349 δολάρια, έχουν προκάλεσαν τόσες «εσωκομματικές» έριδες που το Τσάι Πάρτι κινδυνεύει να διαλυθεί στα... σακουλάκια εξ ων συνετέθη όταν δανείστηκε, πριν από περίπου ένα χρόνο, το όνομα μιας θρυλικής πράξης κοινωνικής ανυπακοής του 1773, του Τσάι Πάρτι της Βοστώνης.

Οι σπόνσορες. «100.000 δολάρια για μια ομιλία; Μιλάμε για πολύ τσάι!» γκρίνιαζε χθες ένας από τους 600 συνέδρους που έφτασαν στο Νάσβιλ με κάθε μέσο- λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο και αυτοκίνητο- από κάθε γωνιά της Αμερικής. Τουλάχιστον δύο σπόνσορες, τέσσερις οργανώσεις που συμμετέχουν στην «ομπρέλα» του Τσάι Πάρτι και δύο μέλη της ρεπουμπλικανικής πτέρυγας στο Κογκρέσο, η Μάρσα Μπλάκμπερν και η Μισέλ Μπάχμαν, απέσυραν τη συμμετοχή τους και κατηγόρησαν την ομάδα που ανέλαβε τη διοργάνωση του συνεδρίου, την Τea Ρarty Νation Ιnc- μια κερδοσκοπική εταιρεία που γεννήθηκε ως ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τα μέλη του Τσάι Πάρτι- για αισχροκέρδεια. Πολλά μέλη του κινήματος που δεν έχει ούτε ξεκάθαρο ηγέτη ούτε πολιτική ατζέντα γκρινιάζουν πως το προφίλ της Πέιλιν δεν ταιριάζει με την εικόνα τους, πως δεν μπορεί μια εκπρόσωπος του κατεστημένου να είναι η κύρια ομιλήτρια σε ένα συνέδριο εναντίον του κατεστημένου, πως η Πέιλιν εκμεταλλεύεται το Τσάι Πάρτι για δική της προβολή. Η Σάρα Πέιλιν δρομολόγησε προσεκτικά τη μεγάλη επιστροφή της πολλαπλασιάζοντας τις εμφανίσεις της στο συντηρητικό δίκτυο Fox Νews ως πολιτική αναλύτρια, ενώ έχει δηλώσει πως την αμοιβή της θα την ξοδέψει υπέρ του κινήματος- χωρίς όμως να εξηγήσει περισσότερα. Από ένα μπαλκόνι του Gaylord Οpryland, πάντως, κάποιος είχε κρεμάσει χθες ένα πόστερ της κύριας ομιλήτριας. Λίγο πιο πέρα, μπροστά στο ξενοδοχείο, μικροπωλητές πωλούσαν αναμνηστικά κολιέ με ασημένια σακουλάκια τσαγιού έναντι 89,99 δολαρίων.


Σε αριθμούς

600
αντιπρόσωποι θα συμμετέχουν στο συνέδριο του Τσάι Πάρτι 549
δολάρια η συμμετοχή, εκτός ξενοδοχείου και μεταφοράς 100.000
δολάρια η αμοιβή της βασικής ομιλήτριας Σάρας Πέιλιν 349
δολάρια επιπλέον για steaks και αστακό την ώρα της ομιλίας της Σάρας Πέιλιν 1 στα 3
μέλη του κινήματος Τσάι Πάρτι επιμένει πως ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι Αμερικανός 53%
των Ρεπουμπλικανών θεωρεί την Πέιλιν καταλληλότερη από τον Ομπάμα για πρόεδρο

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4762&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 07.02.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote