Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μέτωπο με συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ
Μέτωπο με συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
07.02.10

Η «επίθεση φιλίας» προς τον χώρο των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος από την Κουμουνδούρου, αμέσως μετά το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου, επικαλούμενοι και τα «μέτρα Γιαννίτση», εκτιμούν ότι «κλειδί» για να ανατραπούν τα μέτρα της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένας «συνασπισμός» δυνάμεων, στον οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθούν ψηφοφόροι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα «να αρθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο ύψος των περιστάσεων για το μπλοκάρισμα των μέτρων» -αμέσως μετά τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ και την ίδια μέρα που η ΓΣΣΕ αποφάσιζε πανελλαδική απεργία- κατέδειξε ότι στην Κουμουνδούρου διαβλέπουν τη δυνατότητα να υπάρξει ρωγμή στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

 Συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ, μάλιστα, επεσήμαναν ότι «όταν θα ζορίσουν τα πράγματα -ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα, έλεγαν χαρακτηριστικά- δεν μπορεί η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ να μην αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ανέφεραν δε ως χαρακτηριστικά παράδειγμα την παθητική στάση που είχε μέχρι το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού, ενώ δεν απέκλειαν ότι θα ενταθούν οι ασφυκτικές πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη προς τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ.

Διασπαστικές κινήσεις
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι σε δύσκολη θέση είναι και η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία εμμένει «σε διασπαστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες», δηλαδή χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Και γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας προχθές κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ να κάνει το βήμα και να ενισχύσει ενωτικούς αποτελεσματικούς αγώνες.

«Δεν μπορεί», λένε στελέχη του ΣΥΝ, «να εμμένει το ΚΚΕ σε μια αδιέξοδη και αναποτελεσματική τακτική, εμείς και αυτοί, με χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες, και κυρίως να πρέπει όλοι να μπούμε κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΜΕ».

Απάντηση από ΚΚΕ
Συνεργασία με ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ, στον Περισσό έδωσαν αμέσως την απάντηση λέγοντας ότι «προτείνουν συνεργασία, ενώ συγκροτούν μέτωπο μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στα σωματεία». Μάλιστα, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «παιχνίδι εντυπώσεων» την πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρα, απευθύνοντας την κατηγορία ότι την ώρα που μιλάει για ενότητα εκπρόσωποι του ΣΥΝ «κάνουν μπλοκ» με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ σε πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα αλλά και στα συνέδρια της ΓΣΕΕ, για να χτυπήσουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4761&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote