Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ασπίδα» αξιοπιστίας προ της συντονισμένης επίθεσης
«Ασπίδα» αξιοπιστίας προ της συντονισμένης επίθεσης Εκτύπωση E-mail
06.02.10

Διπλό μήνυμα σε εταίρους και αγορές έστειλε χθες από το Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, τονίζοντας τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα και υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «η Ελλάδα θα εφαρμόσει με αξιοπιστία το πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος».

 

 

 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% φέτος», είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τη λήψη επιπλέον μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και σημείωσε ότι η χώρα μας έχει επαρκείς πόρους στη διάθεσή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν και νέα μέτρα, απάντησε πως αν χρειαστεί, θα ληφθούν.

 

 

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε τους αδύναμους πολίτες και θα το κάνουμε» σημείωσε, τονίζοντας ότι η κοινωνία, στη μεγάλη της πλειονότητα, κατανοεί τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση και συναινεί στις έως τώρα αποφάσεις της.

 

 

Στο μεταξύ, την πρόθεση της κυβέρνησης να προστατέψει τις αδύναμες ομάδες της κοινωνίας επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

 

 

Ο πρωθυπουργός, στο επίσημο γεύμα του Παγκόσμιου Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νέο Δελχί, βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τους πρωθυπουργούς της Νορβηγίας, της Σλοβενίας και της Λιθουανίας, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και εξέφρασαν την απορία τους στον κ. Παπανδρέου για ποιο λόγο η Ελλάδα δέχεται τέτοιες επιθέσεις.

 

 

Απορία

 

 

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τόνισε πως «εμείς είπαμε ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει και σ' αυτό επιμένουμε. Εμείς ό,τι είχαμε πει, το κάναμε, πήραμε μέτρα».

 

 

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα τόσο στη συνάντησή του, την Τετάρτη, με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, όσο και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα συνέλθει την επόμενη μέρα, 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

 

 

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η στοχοποίηση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία μεμονωμένη υπόθεση και διακήρυξε: « Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και διεθνές και πρέπει να αναλάβουμε συντονισμένη δράση με αλληλεγγύη πάνω σ' αυτό το θέμα».

 

 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως είχε επισημάνει τα θέματα αυτά, από την πρώτη μάλιστα Σύνοδο Κορυφής, στην οποία μετείχε, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν ήταν το πρόβλημα για την Ευρώπη και ότι οι κερδοσκόποι, μετά τη χώρα μας, θα έβρισκαν και άλλο αδύναμο κρίκο για να πλήξουν το ευρώ.

 

 

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση» που εκδηλώνεται κατά του ευρώ, και η οποία πλέον περιλαμβάνει ως στόχους, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

 

 

Οι στόχοι

 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Μπορώ να κατανοήσω τις αμφιβολίες, αλλά γι' αυτό και πρέπει να το αποδείξουμε. Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία αυτό το πρόγραμμα».

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4760&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.02.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote