Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αγωγή λόγω Όραμς
Αγωγή λόγω Όραμς Εκτύπωση E-mail
06.02.10

Αλληλοκατηγορίες στη «βουλή» για το ποιος ευθύνεται σχετικά με την υπόθεση Όραμς. Ο Σ. Ντενκτάς διερωτάται για τις συνέπειες της μη κατεδάφισης της έπαυλης στη Λάπηθο

 

Την ώρα που η «βουλή» του ψευδοκράτους συζητούσε μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της απόφασης του Βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση Όραμς σε μια προσπάθεια καθησυχασμού της κοινής γνώμης, Τ/Κ επιχειρηματίας με βρετανική υπηκοότητα γνωστοποιούσε ότι καταχώρησε αγωγή σε «δικαστήριο» των κατεχομένων κατά της «ΤΔΒΚ» με το επιχείρημα ότι η «κυβέρνηση» τον ξεγέλασε και τον εξέθεσε σε σοβαρό κίνδυνο παραχωρώντας του ε/κ ιδιοκτησίας ακίνητο.

Πρόκειται για τον Σονούτς Μέρτογλου, ο οποίος έχοντας επιχειρηματική δράση και περιουσιακά στοιχεία στη Βρετανία ενθαρρύνθηκε, όπως γράφει η εφημερίδα «Αφρίκα», να προβεί σε επενδύσεις και στα κατεχόμενα. Η «Αφρίκα» υπό τον τίτλο «Με εξαπατήσατε» γράφει πως ο Μέρτογλου ανέπτυξε στον κατεχόμενο Δαυλό τις εγκαταστάσεις του «Blue Spa Tourism Ltd» σε ε/κ ιδιοκτησίας τεμάχιο που του παραχωρήθηκε (ως δέλεαρ για την επένδυση) από την «κυβέρνηση».
«Για το επενδυτικό μας σχέδιο, ζητήσαμε από την κυβέρνηση να μας δοθεί κρατική γη» εξηγεί ο Μέρτογλου λέγοντας πως ουδέποτε ζήτησαν «ακίνητη περιουσία που ανήκει σε ιδιωτική ή σε νομικά ε/κ οργανισμό ή σε Ε/Κ πολίτες».
Με την ανησυχία λοιπόν ότι ο ίδιος θα μπορούσε να αποτελέσει τον επόμενο, μετά τους Όραμς, στόχο κατέθεσε αγωγή στις 11 Ιανουαρίου 2010 κατά της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους υποστηρίζοντας ότι «παγιδεύτηκε» από αυτήν. Η αγωγή στρέφεται επίσης κατά του «υπουργείου» οικονομικών και του «υπουργείου» τουρισμού που είχαν εμπλοκή στη διευθέτηση της επένδυσης. Για την κατασκευή της τουριστικής ανάπτυξης στον Δαυλό, ο Μέρτογλου έλαβε δάνειο ύψους 950.000 δολαρίων από την «Τράπεζα Ανάπτυξης» ενώ δαπάνησε συνολικά 4,5 εκατομμύρια στερλίνες για την ολοκλήρωση του έργου. «Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η απόφαση στην υπόθεση Όραμς απέκτησε προεκτάσεις και ανάμεσα σε εμάς τους Τ/Κ» είναι το σχετικό σχόλιο της «Αφρίκα».
 
Αιχμές στη «βουλή»
Εν τω μεταξύ η «βουλή» υιοθέτησε προχθές πρόταση του Σερντάρ Ντενκτάς για σύσταση «επιτροπής διερεύνησης» των λανθασμένων χειρισμών που έγιναν στην υπόθεση Όραμς. Ο Σ. Ντενκτάς είπε πως το ψευδοκράτος και η Τουρκία πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα ενώ διερωτήθηκε για το ποιες θα είναι οι συνέπειες (τόσο για τους Όραμς, όσο και για το ψευδοκράτος) από την απόφαση της «κυβέρνησης» περί μη κατεδάφισης της έπαυλης των Όραμς.
Υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων τάχθηκε και ο γ.γ. του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ιρσέν Κιουτσούκ, ενώ ο Φερντί Σογιέρ υποστήριξε πως το αρνητικό αποτέλεσμα στην υπόθεση Όραμς είναι απότοκο των αποφάσεων των «κυβερνήσεων» Έρογλου για το διαμοιρασμό «τίτλων» επί ε/κ ακίνητων περιουσιών. Μάλιστα, υπέδειξε ότι συγκεκριμένοι «βουλευτές» του ΡΤΚ είχαν τότε προειδοποιήσει πως ενέργειες που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο θα είχαν κάποια στιγμή αρνητικές επιπτώσεις.
Τέλος, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζί, τόνισε πως τα σφάλματα του παρελθόντος είναι αυτά που οδήγησαν στην υπόθεση Όραμς και τις προεκτάσεις της λέγοντας ωστόσο πως εκτός του ΚΕΕ και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα ξέφυγαν από το διεθνές δίκαιο επιφέροντας αλλαγές στο «νόμο» περί διανομής ε/κ περιουσιών.
 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4759&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote