Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ακονίζουν μαχαίρια
Ακονίζουν μαχαίρια Εκτύπωση E-mail
06.02.10

Αποφασισμένη να μην αφήσει να πέσει τίποτε κάτω δείχνει η Ντ. Μπακογιάννη. Στη Ρηγίλλης περιμένουν την ομιλία της στην πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για τα αίτια της ήττας στις

 

Κάθε άλλο παρά... ροδοπέταλα βρίσκονται στον δρόμο της ΝΔ προς το 8ο τακτικό συνέδριό της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει πριν καν την πραγματοποίηση της πρώτης προσυνεδριακής συνδιάσκεψης.

 
Η έντονη ενόχληση της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε από τους συνεργάτες της, για τη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής, δίνει τον τόνο για τα όσα ενδεχομένως να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Η τέως υπουργός Εξωτερικών δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει να «πέσει τίποτε κάτω», κάτι που θα καταστήσει σαφές και με τα όσα θα συζητήσει με τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Κρήτη, όπου περιοδεύει από χθες.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαράς, δεν φαίνεται διατεθειμένος σε αυτή τη φάση να αντιδράσει και απλά αφήνει στελέχη που ανήκουν στην ηγετική του ομάδα να απαντούν στην κυρία Μπακογιάννη. Θεωρεί ότι ο ίδιος έχει στείλει το μήνυμά του μέσα από την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής και ότι αυτό το μήνυμα αφορά και την τέως υπουργό.
 
Φθορά
Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν, πάντως, ότι, εάν συνεχιστούν οι διαφοροποιήσεις από την πλευρά της τέως υπουργού -ακόμη και μέσα στα κομματικά όργανα- και οι ενστάσεις ως προς τη διαδικασία του συνεδρίου, θα προκληθεί φθορά όχι μόνο στην εικόνα του κ. Σαμαρά αλλά και συνολικά στη ΝΔ.
 
Η εικόνα που υπάρχει στη Ρηγίλλης είναι πως η κυρία Μπακογιάννη δεν θα σταματήσει να διαφοροποιείται πάνω σε μεγάλα θέματα (μεταναστευτικό, εκλογικός νόμος, «Καλλικράτης») και περιμένουν την ομιλία της στην πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φλεβάρη. Εκεί θεωρούν ότι θα ανοίξει το κεφάλαιο «αιτία της εκλογικής ήττας της ΝΔ» και θα διαχωρίσει τη θέση της από τον κ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί να τοποθετηθεί για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ, κάτι που σαφώς θα διαταράξει τις επίσης ευαίσθητες ισορροπίες της Ρηγίλλης με τον κ. Κ. Καραμανλή.
 
Ο τέως πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν στηρίζεται, όπως θα έπρεπε, από τον διάδοχό του και γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων από πρώην υπουργούς που εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς είχε διαγράψει το έργο τους.
 
Το μέτωπο με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη και στη συνέχεια οι ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν με τον κ. Καραμανλή είναι τα δύο μεγάλα κεφάλαια που καλείται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος του κόμματος μέχρι τον Ιούνιο.
 

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4755&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote