Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ανεβαίνουν οι τόνοι για την μπούργκα στη Γαλλία
Ανεβαίνουν οι τόνοι για την μπούργκα στη Γαλλία Εκτύπωση E-mail
04.02.10

Με αφορμή περίπτωση αλλοδαπού μουσουλμάνου που επιβάλλει σε γαλλίδα σύζυγό του να ζει σε καθεστώς απαξίωσης με βάση το φύλο της, ο Γάλλος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αρνηθεί να του δώσει γαλλική υπηκοότητα.

«Αυτός είναι ο γαλλικός νόμος. Εδώ και πολλά χρόνια ο ποινικός κώδικας προβλέπει ότι μπορείς να αρνηθείς την υπηκοότητα σε κάποιον που δεν σέβεται τις αξίες της Δημοκρατίας» εξήγησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Φρανσουά Φιγιόν.

«Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα πρόσωπο θρησκευτικά ακραίο, επιβάλλει την μπούρκα, επιβάλλει τον διαχωρισμό ανδρών και γυναικών στο ίδιο του το σπίτι και αρνείται να χαιρετίσει δια χειραψίας τις γυναίκες ... Αν αυτός ο κύριος δεν θέλει να αλλάξει συμπεριφορά, τότε δεν έχει θέση στη χώρα μας, σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει τη γαλλική υπηκοότητα», τόνισε.

Την Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν ανακοίνωσε ότι διαβίβασε στον πρωθυπουργό ένα σχέδιο διατάγματος το οποίο αρνείται τη γαλλική υπηκοότητα σε έναν αλλοδαπό παντρεμένο με Γαλλίδα.

Στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης και ακρόασης για το αίτημά του, προέκυψε ότι επιβάλλει στη σύζυγό του να κυκλοφορεί με μπούρκα, απαγορεύοντάς της να αποκαλύπτει το πρόσωπό της και απορρίπτει τις αρχές της κοσμικότητας και της ισότητας των δύο φύλων.

Ετσι, το ζήτημα της μπούργκας στη Γαλλία, που εκτιμάται ότι αφορά περίπου 2.000 μουσουλμάνες φτάνει στο κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο μετά από αρκετούς μήνες διχογνωμιών.

Στις 26 Ιανουαρίου μία κοινοβουλευτική επιτροπή εισηγήθηκε να ταχθεί η Γαλλία επίσημα κατά της ισλαμικής ενδυμασίας που καλύπτει τη γυναίκα από την κορυφή ως τα νύχια και να λάβει μέτρα ώστε να απαγορευθεί αυτή από τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει την απαγόρευση της ενδυμασίας αυτής "στον ευρύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό βαθμό".

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4747&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων