Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πανηγυρική εκλογή Παπούλια
Πανηγυρική εκλογή Παπούλια Εκτύπωση E-mail
03.02.10

 

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η εκλογή του ύπατου πολιτειακού άρχοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας από το Κοινοβούλιο, το πρωί της Τετάρτης.Ο Κάρολος Παπούλιας μετά από μία κατά κοινή ομολογία πετυχημένη πρώτη θητεία και έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και του ΛΑΟΣ, συγκέντρωσε το σύνολο των 266 ψήφων των βουλευτών των τριών κομμάτων, αριθμός κατά πολύ υψηλότερος των 200 ψήφων (δύο τρίτα του σώματος) που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου από τον πρώτο γύρο.

Τριανταδύο βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρόντες», ενώ δύο βουλευτές του ΚΚΕ, οι Γ.Μαρίνος και Σοφία Καλαντίδου, απουσίασαν από τη διαδικασία.

Στρατεύομαι μαζί σας

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος συνδευόμενος από τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανακοινώσουν επισήμως το αποτέλεσμά της στον Κάρολο Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους μας» και άκουσε τον Πρόεδρο της Βουλής να του ανακοινώνει τα αποτελέσματα:

Σας ανακοινώσω και επισήμως ότι η Βουλή των Ελλήνων σας δίνει την εντολή να συνεχίσετε για μια ακόμη πενατετία τη θητεία σας. Καλείστε να συνεχίσετε να ασκείτε τα συνταγματικά σας καθήκοντα σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων» είπε ο κ. Πετσάλκνικος

 

Στην αντιφώνησή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Παπούλιας έστειλε και πάλι μήνυμα συστράτευσης:

«Είναι μεγάλη η τιμή, αλλά μεγαλύτερη η ευθύνη που αναλαμβάνω σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ευχαριστώ τους εκπροσώπους του λαού για την τιμή που μου έκαναν», είπε ο Πρόεδρος αι προσέθεσε:

«Είναι ανάγκη, για να ξεπεράσουμε την κρίση, να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοση των θεσμών της ελληνικής Πολιτείας. Ενα δίκαιο και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος μπορεί να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση, να ανοίξει δρόμους καλύτερους και ευτυχέστερους για τον ελληνικό λαό. Εχουμε όλοι μας το καθήκον, η Πολιτεία και οι πολίτες, να στρατευτούμε για μία ιστορική μετάβαση. Και στην αντίπερα όχθη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι. Σε αυτή την προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4741&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.02.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote