Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γενική «επιστράτευση» για ανάταξη της οικονομίας
Γενική «επιστράτευση» για ανάταξη της οικονομίας Εκτύπωση E-mail
01.02.10

Σε ιδιαίτερα σημαντική φάση εισέρχεται η ελληνική οικονομία, καθώς μεθαύριο αναμένεται η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

 

Η ελληνική κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι το ΠΣΑ θα εγκριθεί, και το γεγονός αυτό θα σημάνει την αφετηρία των προσπαθειών για την υλοποίησή του, με την εφαρμογή συγκεκριμένων πλέον, μέτρων.

Χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών, κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών, για την οικονομία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζικών ιδρυμάτων -ΕΤΕ (Β. Ράπανος- Απ. Ταμβακάκης), ΑΤΕ (Θ. Πανταλάκης-Ντ. Λάζαρη) και

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Κλέων Παπαδόπουλος)- οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις συνθήκες στην ελληνική αγορά, αλλά και στις διεθνείς αγορές σε ό,τι αφορά στο κόστος δανεισμού τους, μια σημαντική παράμετρο που επιδρά στη ρευστότητα τους και στη δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται στις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας.

 

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, των υπουργών Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Ραγκούση, Παμπούκη, Δρούτσα, των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Παπουτσή και Ευθυμίου, καθώς και συνεργατών του πρωθυπουργού, έγινε αποτίμηση της συμμετοχής του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και εκτιμήθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου κέρδισε την επικοινωνιακή μάχη για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και την αναστροφή του αρνητικού κλίματος σε βάρος της Ελλάδας.

 

Επίσης, εξετάσθηκαν λεπτομερώς η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, καθώς και η προώθηση των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών το αμέσως προσεχές διάστημα, με την κατάθεση και ψήφιση των νομοσχεδίων για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, το ασφαλιστικό , κ.λπ.

 

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς και στελέχη να είναι όλως φειδωλοί σε δηλώσεις και ανακοινώσεις, καθώς έχει διαπιστώσει τον άμεσο -αρνητικό- αντίκτυπο που προκαλείται σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα αντιμετωπίζει τη δυσπιστία των αγορών, αλλά και παραγόντων της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας.

 

Υπ΄ αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζονται και οι καθημερινές δηλώσεις και υποδείξεις διαφόρων παραγόντων της εγχώριας πολιτικο-οικονομικής ζωής, για «την ανάγκη να ληφθούν σκληρά μέτρα, αμέσως τώρα».

 

Όπως παρατηρείται αρμοδίως, όλες αυτές οι δηλώσεις γίνονται πριν ακόμη εγκριθεί το ΠΣΑ και εφαρμοσθούν όσα η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα πράξει για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που επιτείνει τη σύγχυση και διογκώνει το αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, τόνισε την ετοιμότητα του κόμματός του να στηρίξει ακόμη και επώδυνες αποφάσεις, προκειμένου η οικονομία να εξέλθει από τη στενωπό της τρέχουσας συγκυρίας.

 

Με δήλωση του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το συμφέρον του τόπου το επιβάλλει».

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4731&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 01.02.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote