Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Υποδοχή με αυτοπεποίθηση...
Υποδοχή με αυτοπεποίθηση... Εκτύπωση E-mail
01.02.10

Καλωσορίζουμε τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον υποδεχόμαστε με τον πρέποντα σεβασμό και την εμπιστοσύνη που τρέφουμε προς τον διεθνή οργανισμό του οποίου προΐσταται και προς τον ίδιο. Τον παρακαλούμε να αγνοήσει τις ανοησίες που εκστομίστηκαν από τους γνωστούς ηγετίσκους με τριτοκοσμικές νοοτροπίες, οι οποίοι δεν επιθυμούν λύση του Κυπριακού, γι΄ αυτό και βλέπουν παντού εναντίον μας συνωμοσίες, και να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην προσφορά ενθάρρυνσης προς τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων που συνομιλούν για να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία λύσης διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η κάθοδός του στην Κύπρο, όποιους επιμέρους στόχους κι αν της αποδώσουμε, είναι καλοδεχούμενη, γιατί οπωσδήποτε θα επηρεάσει θετικά τις προσπάθειες για παραπέρα συγκλίσεις και τελική κατάληξη σε συμφωνία, που θα τεθεί ενώπιον του λαού για έγκριση. Είναι αδιανόητο να θεωρούμε τον ΓΓ του ΟΗΕ ως φορέα αντικυπριακών επινοήσεων των «εχθρών» μας και συνιστά ύποπτη νοοτροπία η κατ΄ εξακολούθηση υπονόμευση κάθε προσπάθειας του διεθνούς παράγοντα να μας ενθαρρύνει προς την κατεύθυνση του ιστορικού συμβιβασμού, που είναι αναγκαίος για την αποφυγή της διχοτόμησης. Είτε φθάνει σήμερα ο κ. Μπαν Γκι-μουν για να χαιρετίσει την τυχόν πρόοδο που έγινε με τις επιμέρους συγκλίσεις, είτε για να ενθαρρύνει τους δυο ηγέτες να επιταχύνουν και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουμε σε συμφωνία, είτε να ενεργοποιήσει παραπέρα τη συμβολή του ΟΗΕ στην προσπάθεια που καταβάλλεται, είτε ακόμα για να στηρίξει την υποψηφιότητα Ταλάτ, δεν μπορεί παρά να αντικρίζεται θετικά και να προκαλεί τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας, γιατί ο διεθνής παράγοντας δεν μας εγκαταλείπει στο έλεος της μικρότητας και της αδυναμίας μας να υπερβούμε τις αγκυλώσεις και τις προκαταλήψεις, που μας οδηγούσαν, ως τώρα, προς την καταστροφή που φέρνει μαζί της η διχοτόμηση.

Είναι ύψιστο πατριωτικό μας καθήκον να αξιοποιήσουμε με θάρρος και εμπιστοσύνη την επίσκεψη Μπαν Γκι-μουν. Και τούτο θα το πετύχουμε αν ανταποκριθούμε στην ιστορική πρόκληση θετικά και επιδείξουμε την ειλικρινή επιθυμία μας για λύση επανένωση της πατρίδας μας. Και είναι τούτο εφικτό, αν η στάση μας το πιστοποιεί...
Α) Να εκδηλώσουμε την ειλικρινή μας πρόθεση να καταλήξουμε σε συμφωνία, προβάλλοντας τις συνολικές μας θέσεις για συμφωνία λύσης, που θα επιβεβαιώνουν τη συμβιβαστική μας διάθεση, το ρεαλισμό μας και την προσήλωσή μας στο πλαίσιο λύσης που καθορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου του ΄77 και ΄79 και η σταθερή μας απόφαση να αποτρέψουμε την οριστικοποίηση της διχοτόμησης.
Β) Να προβάλουμε τη διαλλακτικότητά μας, όπως εκδηλώθηκε μέσα από τις προτάσεις Χριστόφια για τη διακυβέρνηση, υποδεικνύοντας στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι, σε ορισμένα σημεία οι τουρκικές θέσεις επί του θέματος υπερβαίνουν τα όρια της δικαιοσύνης και των αντικειμενικών πραγματικοτήτων.
Γ) Να εκφράσουμε δημόσια την εμπιστοσύνη μας προς τον διεθνή οργανισμό και τη διεθνή κοινή γνώμη και να απομακρυνθούμε από τις καχυποψίες και τις προκαταλήψεις ενάντια στην επιδιαιτησία του ΓΓ και τον καθορισμό λογικών χρονοδιαγραμμάτων, που θα διευκολύνουν την επίτευξη λύσης μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια.
Δ) Να συγκατανεύσουμε στην προβολή και αξιοποίηση των ως τώρα συγκλίσεων και να επιδείξουμε την πρόθεσή μας να τηρήσουμε και στα υπόλοιπα θέματα την ίδια στάση, αρκεί και η άλλη πλευρά να επιδείξει την ανάλογη διαλλακτικότητα και προσήλωση στις ίδιες αρχές λύσης, που συνιστούν τη μοναδική βάση επίλυσης του προβλήματος.
Μ΄ αυτές τις σκέψεις και με πολλές προσδοκίες απευθύνω προς τον ΓΓ του ΟΗΕ το καλώς ήλθατε...
 
 ΠΟΛΙΤΗΣ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4730&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote