Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου
Εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου Εκτύπωση E-mail
17.08.07
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος αύριο στις 12 ο πρωθυπουργός συγκαλεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και στη 1 θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, διαβίβαζοντάς του την πρόταση της κυβέρνησης για διάλυση της Βουλής και διενέργεια εκλογών την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Θ. Ρουσόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με σοβαρότητα και σιγουριά, απευθύνεται στους Ελληνες πολίτες, που είναι ο υπέρτατος κριτής της Δημοκρατίας και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας ισχυρή εντολή για μια νέα τετραετία.

 Στο χρονικό διάστημα που παρήλθε από τις 7 Μαρτίου το 2004, η χώρα έκανε σταθερά βήματα σε όλους τους τομείς.

 Οι μεταρρυθμίσεις ξεκίνησαν και πολλές από αυτές αποδίδουν ήδη καρπούς, επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, σημειώνοντας πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν. 

«Ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, στην κρίσιμη μάχη που ακολουθεί θα αντιπαρατεθούμε με το έργο μας, με ηπιότητα και επιχειρήματα, μακριά από οξύτητες του παρελθόντος, με αυτοκριτική και πάνω από όλα με ειλικρίνεια», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος,ο οποίος τόνισε πως ο λαός συγκρίνει και κρίνει και καλείται να επιλέξει ανάμεσα «σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πισωγυρίσματα και περιπέτειες από την ανακόλουθη πολιτική του ΠΑΣΟΚ». 

Αύριο, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός θα προβεί σε εκτενή δημόσια δήλωση. Δηλώσεις Ευθυμίου «Ο κ. Καραμανλής αναγκάζεται σήμερα, κάτω από το βάρος των κλιμακωμένων αδιεξόδων, να προσέλθει σε εκλογές που αποκαλύπτουν ότι ο ``βασιλιάς είναι γυμνός``, καθώς επαναλαμβάνει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του 2004 ως τον λόγο προσφυγής στις κάλπες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα δώσει την ώριμη και έτοιμη από καιρό απάντησή του στη ΝΔ, στις 16 Σεπτεμβρίου (και) η χώρα θα γυρίσει σελίδα με την νίκη των προτάσεων και των θέσεων του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ».

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ένας από τους πιο βασικούς λόγους για την καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι όσα ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, περί της ανάγκης συνέχισης των δήθεν ``μεταρρυθμίσεων``» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για βίαιη απορύθμιση «με επίθεση στο εισόδημα των πολλών και ασθενέστερων, με επίθεση στη δημόσια Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και σε όλους τους θεσμούς του κράτους πρόνοιας» καθώς και για «συστηματική οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους που ταυτίστηκε με αδιαφάνεια και πρωτοφανή συγκάλυψη υποθέσεων όπως οι υποκλοπές, οι απαγωγές Πακιστανών και τα ομόλογα».

 Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα «εγγραφεί στην μεταπολιτευτική ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα» και πρόσθεσε οτι «ίσως αυτό το βάρος των ανομημάτων εξηγεί και το πρωτοφανές, να ανακοινώνει τις εκλογές όχι ο πρωθυπουργός αλλά ο εκπρόσωπός του».

 

 www.kathimerini.g

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=473&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 17.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote