Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συναντήσεις εν όψει προεδρικών εκλογών
Συναντήσεις εν όψει προεδρικών εκλογών Εκτύπωση E-mail
30.01.10

Σειρά επαφών έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόψει και της επανεκλογής του, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.Τονίζεται ότι την επανεκλογή του στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «παρών» χωρίς να προτείνει άλλο υποψήφιο.

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει "παρών".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανέφερε στον κ. Παπούλια: «Ήρθαμε και προφορικά να σας δώσουμε τις ολόθερμες ευχές μας για τη δεύτερη θητεία σας. Έχετε την εκτίμηση όλου του ελληνικού λαού και θα είναι καλό για την πατρίδα».

Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε και με τον Έλληνα Επίτροπο στην ΕΕ, Σταύρο Δήμα, με τον οποίον συζήτησαν για περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο κ. Δήμας ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα επόμενα βήματα για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, μετά την Κοπεγχάγη.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στις πιέσεις από τις αγορές ομολόγων, εξηγώντας ότι "οι πιστωτές μας θεωρούν ότι πρέπει να κινηθούμε με πολύ μεγαλύτερη τόλμη κι αυτό αντανακλάται στα spreads, που έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο".

Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ευχή για εξομάλυνση της κατάστασης και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο ξένο Τύπο.

Τέλος, ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα για να σταματήσει «να πληρώνει λάθη του παρελθόντος».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Κ. Παπούλια και εξήγησε τους λόγους που η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει υπέρ της επανεκλογής του. «Η εκτίμηση που τρέφουμε για τον κ. Παπούλια μας οδηγεί στην απόφαση, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που εφήρμοσαν τα δύο μεγάλα κόμματα, δεν θα έχουμε αντιπαραθετική υποψηφιότητα και την ερχόμενη Τετάρτη στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα δηλώσουμε "παρών"» τόνισε.

Η διαδικασία επανεκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο θα ξεκινήσει, την Τετάρτη, μετά τη διάσκεψη των προέδρων.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4717&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 30.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote