Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ζορμπάς: Η ευθύνη σε διοικητές των Ταμείων
Ζορμπάς: Η ευθύνη σε διοικητές των Ταμείων Εκτύπωση E-mail
14.08.07
Παραδόθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά, μετά πολύμηνη έρευνα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παν. Πούλιο το πόρισμα για τις σκανδαλώδεις αγοραπωλησίες του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αποδίδει, βαρύτατες ποινικές ευθύνες για πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην πολύκροτη υπόθεση και βρέθηκαν στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών.

 Συγκεκριμένα ευθύνες αποδίδονται στους υπευθύνους των εμπλεκόμενων Ταμείων και δη του ΤΕΑΔΥ, καθώς και σε άτομα με καίριες θέσεις σε χρηματιστηριακές εταιρείες και τράπεζες.

 Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παν. Πούλιος θα διαβιβάσει το πολυσέλιδο πόρισμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα, προκειμένου αυτός με τη σειρά του να το παραδώσει στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ. Γ. Λέκκα που διενεργεί την έρευνα.

 Κατά πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ. Γ. Ζορμπάς, στο πόρισμά του, αναφέρει ότι οι διοικήσεις των Ταμείων, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, γνώριζαν τις διαδρομές των ομολόγων και όλες τις σχετικές διαδικασίες και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν ήταν ανίδεοι».

 Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν πρόκειται για κρυφό ομόλογο που αφορά αμυντικές δαπάνες, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, θα απαιτούνταν η υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς.

 Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα, βάσει των πορισμάτων των Εισαγγελέων Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα και Γρηγόρη Πεπόνη.   

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=471&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote