Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στις 3 Φεβρουαρίου η επανεκλογή του Καρόλου Παπούλια
Στις 3 Φεβρουαρίου η επανεκλογή του Καρόλου Παπούλια Εκτύπωση E-mail
27.01.10

Την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, θα γίνει στην ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Τόσο ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαράς, έστειλαν σήμερα επιστολές στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, με τις οποίες προτείνουν την ανανέωση της θητείας του Καρόλου Παπούλια.

Μέχρι στιγμής και ο ΛΑΟΣ έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μέχρι στιγμής έχει δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίσει τη στάση του σε κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας του κόμματος.

Γ. Παπανδρέου: Αυτονόητη η στήριξη στον Κ. Παπούλια

Το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίμησε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το ανώτατο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας" τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο Κ. Παπούλιας λειτούργησε "πάντα με ευθυκρισία και αίσθημα εθνικού χρέους, σε μια εποχή κατά την οποία δοκιμάστηκαν και αμφισβητήθηκαν οι θεσμοί της χώρας μας" και συμπλήρωσε ότι "για αυτό πιστεύω, ότι είναι αυτονόητη η πρότασή μας για την επανεκλογή του και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφασή μας έχει την ευρύτατη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού".

"Κύριε Πρωθυπουργέ, ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή. Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το καθήκον μου. Αγωνιζόμαστε ακριβώς για το καλό της πατρίδας και νομίζω ότι η κατοχύρωση και ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του λαού μας, είναι πρώτιστο καθήκον. Και εσείς το κάνετε, και εγώ το κάνω, και πιστεύω ότι και ο λαός μας θα το εκτιμήσει αυτό", απάντησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς, τηρώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Φιλ. Πετσάλνικο, με την οποία τον ενημερώνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ θα ψηφίσει υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Κάρολου Παπούλια.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4706&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote