Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ελληνικά και γαλλικά χέρια έβγαλαν από τα ερείπια 24χρονο Αϊτινό
Ελληνικά και γαλλικά χέρια έβγαλαν από τα ερείπια 24χρονο Αϊτινό Εκτύπωση E-mail
25.01.10

Ένα ακόμα θαύμα, στο οποίο συνέδραμαν Έλληνες και Γάλλοι διασώστες, πραγματοποιήθηκε στην πολύπαθη Αϊτή, δώδεκα ολόκληρες ημέρες μετά το σεισμό και την ώρα, μάλιστα, που η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι οι διασωστικές έρευνες τερματίζονται, αφού είναι απίθανο να θεωρείται πως μπορεί να παραμένουν ζωντανοί όσοι είναι εγκλωβισμένοι

Ο 24χρονος Γουίζμοντ Εξάντους είχε την τύχη να παγιδευτεί σε σημείο όπου είχε πρόσβαση σε τρόφιμα και κατάφερε να επιβιώσει σε πείσμα του φονικού Εγκέλαδου!

 

Ο Εξάντους, ταμίας του ψιλικατζίδικου, που λειτουργούσε στο ισόγειο του πανδοχείου Napoli Inn, κατάφερε να επιβιώσει χάρη στα τρόφιμα και τα αναψυκτικά, που υπήρχαν στο κατάστημα. Σύμφωνα με το in.gr, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) ήταν οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες. Ο πρόεδρος της ΕΟΔ, Αθανάσιος Σωτηράκης, περιέγραψε ότι τα μέλη της αποστολής έφτασαν με πολλές ταλαιπωρίες σε καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών, σε μια περιοχή που τρανταζόταν διαρκώς από μετασεισμούς, με κομμένες τηλεπικοινωνίες, με ελάχιστα μέσα να διευκολύνουν τη δουλειά τους.
Όταν η αποστολή ενημερώθηκε από τον Έλληνα δημοσιογράφο, Σωτήρη Δανέζη, ότι ακούγονται αχνές φωνές μέσα στα ερείπια του πανδοχείου Napoli Inn, χρειάστηκε να επικοινωνήσει μέσω βραχέων με το κέντρο επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης κι αυτό στη συνέχεια να επικοινωνήσει με το αρμόδιο «στρατηγείο» των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο με τη σειρά του ανταποκρίθηκε και ανέλαβε να στείλει στην περιοχή και άλλη βοήθεια. Αϊτή, μέσω Θεσσαλονίκης, δηλαδή. Χάρη στο συντονισμό αυτό, στην περιοχή έφτασαν 20μελής ομάδα Γάλλων και διασώστες από την Αμερικανική Ομάδα Διάσωσης USAR-1».

Click here to find out more!

Σύμφωνα, τέλος, με το ίδιο πρακτορείο, επόμενος στόχος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι η δημιουργία ενός χώρου για φιλοξενία και ψυχιατρική υποστήριξη ορφανών παιδιών.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ειπωθεί ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους επιδόξους δουλεμπόρους και απαγωγείς παιδιών, καθώς παραμένει ανεξακρίβωτος ο αριθμός των αγνοούμενων ανηλίκων. Ο δε επίσημος απολογισμός του αϊτινού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο για 120.000 νεκρούς και περισσότερους από 194.000 αγνοουμένους, ενώ προσωρινά στεγαζόμενοι είναι μόνο 614.000.
Αποκρουστική είναι η είδηση που θέλει τον πρώην δικτάτορα της Αϊτής, γνωστό ως «Μπέιμπι Ντοκ» Ντεβαλιέ, που φέρεται να έχει δολοφονήσει χιλιάδες συμπατριώτες του με επικάλυμμα τις λατρευτικές δοξασίες του βουντού, να δηλώνει ότι θα στείλει από το Παρίσι, όπου ζει εξόριστος, 8.000.000 δολάρια για την ανακούφιση των συμπατριωτών του. Σύμφωνα με τη «Ντέιλι Μέιλ», όχι μόνο δεν έχει τα χρήματα, αφού τα έχει κατασπαταλήσει, αλλά η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά του προξενεί φρίκη στο λαό του.

Η ιατρική επιθεώρηση «Λάνσετ», από την άλλη, κάνει λόγο για μια απαράδεκτη «βιομηχανία βοήθειας με υπηρεσίες ανταγωνιστικές μεταξύ τους».

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4699&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote